Naslovnica Gospodarstvo Luka Koper skrbi za svoje posle, a tudi za dobrodelnost

Luka Koper skrbi za svoje posle, a tudi za dobrodelnost

Avtor: Spletno Uredništvo
V Luki Koper se nadaljuje izvajanje večjih naložb in projektov, ki predstavljajo nov razvojni cikel za dve od najpomembnejših strateških skupin tovorov. Vseeno pa so se v slovenskem državnem pristanišču potrudili, da vnovič pomagajo prizadetim v poletnih vremenskih ujmah.
Luka Koper skrbi za svoje posle, a tudi za dobrodelnost

Predstavniki družb in struktur, ki so pomagale pri dobrodelni akciji, med nalaganjem (foto: Jakob Bužan/FB Luka Koper)

Z Luke Koper d. d. so najprej pojasnili, da so žrtvam poplav in plazov v zadnjih tednih že večkrat priskočili na pomoč na različne načine. Tokrat so Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje predali kar 241 palet opečnih zidakov. Pri tej dobrodelni potezi sta sodelovali še podjetji Goriške opekarne in Adria Terminali ter regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko in tudi Slovenska vojska.

Ob tem so z Luke Koper poudarili, da bodo ti zidaki prišli v roke tistih, ki so jim poplave poškodovale ali uničile domove. Sicer v Luki Koper nadaljujejo z večjimi naložbami in projekti, ki predstavljajo nov razvojni cikel za dve od najpomembnejših strateških skupin tovorov. »V teku sta gradnja novega zunanjega kamionskega terminala na Serminu, ki se bo sklenila predvidoma konec leta, in premik skladiščnih blokov na kontejnerskem terminalu.

Začenjajo se tudi nekateri večji projekti Luke Koper, med njimi gradnja novega skladišča za generalne tovore, gradnja priveznega mesta 12 na drugem pomolu in aktivnosti za gradnjo novega objekta na potniškem terminalu. Še letos se bo začela tudi gradnja večje fotonapetostne elektrarne, ki jo bomo namestili na strehah skladišč za generalne tovore,« so že prejšnji mesec napovedali z Luke Koper.

Čeprav so razmere v globalni logistiki vse bolj zapletene (v Panamskem kanalu je nepričakovano pomanjkanje vode povzročilo večtedenske zamude ladij in podražitve blaga), so v Kopru poleti namenu predali skladiščne površine t. i. kasete 5A s kapaciteto 3.500 vozil, 315 priključnih mest za frigo kontejnerje na KT ter nabavili 9 viličarjev za potrebe terminala generalnih tovorov in 8 terminalskih vlačilcev s prikolicami za kontejnerski terminal.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.