Naslovnica Kronika Od začetka aprila so največ vozil ukradli v prestolnici

Od začetka aprila so največ vozil ukradli v prestolnici

Avtor: Spletno Uredništvo
Od začetka meseca se je po Sloveniji zvrstilo 14 tatvin avtomobilov, pri tem pa izstopata nekaj podrobnosti. Kar 8 tatvin se je zgodilo v Ljubljani, večina vseh kraj se je zgodila ponoči, kriminalci pa so odpeljali več Cliotov kot Mercedesov.
Od začetka aprila so največ vozil ukradli v prestolnici

Simbolična fotografija policista med večerim nadzorom prometa (foto: PU Ljubljana)

Iz vsakodnevnih poročil vseh osmih policijskih uprav v državi je moč hitro pripraviti preprosto analizo, kje se krade in kaj se krade. Tokrat se je na področju kraje vozil v prvih osemnajstih dneh meseca aprila po vsej državi zvrstilo 14 dogodkov. Od štirinajstih protipravno odtujenih vozil je bilo 13 osebnih avtomobilov in en štirikolesnik ATV, tako da se tokrat dvokolesnikov (predvsem motorjev) tatovi niso dotikali.

Osem od štirinajstih tatvin in vseh zadnjih pet tatvin vozil se je zgodilo v Ljubljani, lopovi pa so bili pred tem aktivni še predvsem v Mariboru. »V noči na 18. 4. 2024 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault Clio, Grand Tour, bele barve, letnik 2013, registrskih oznak LJ 404-TI. V noči na 17. 4. 2024 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Renault Clio, bele barve, letnik 2017, registrskih številk: LJ ZULA.

V noči na 17. 4. 2024 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Peugeot 5008, srebrno sive barve, letnik 2018, registrskih št.: LJ44SEM. V noči na 17. 4. 2024 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Peugeot 3008, sive barve, letnik 2018, registrskih št.: LJ 38 ZUV. V Ljubljani je bilo 11. 4. 2024, okoli 1.20, ukradeno štirikolo (ATV) CF moto, Cforce 850xc, oranžne barve, z nameščenim črnim kovčkom, letnik 2022, registrskih št. LJ71-RB,« je sporočila Policija.

Skupno so od začetka meseca tatovi ukradli štiri vozila znamke Renault Clio, poleg tega pa izginila tudi tri osebna vozila znamke Mercedes, dve Kii in dva Peugeota. Čeprav je ta vzorec od začetka meseca aprila 2024 absolutno premajhen za resnejše statistične analize, pa vseeno namiguje na zanimiv trend, da so Clioti med tatovi vsaj trenutno bolj priljubljeni od Mercedesov. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.