Naslovnica Šport Od 12 košarkarjev za EP je kar 5 organizatorjev igre

Od 12 košarkarjev za EP je kar 5 organizatorjev igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Po gladkem porazu slovenske košarkarske reprezentance na kvalifikacijski tekmi za SP proti Nemčiji je slovenski selektor oznanil dokončni seznam igralcev za evropsko prvenstvo, ki se pričenja v četrtek. Od 12 reprezentantov je kar 5 organizatorjev igre.
Od 12 košarkarjev za EP je kar 5 organizatorjev igre

Slovenska košarkarska reprezentanca (foto: FB KZS)

Košarkarji Slovenije so po devetih zaporednih zmagah na uradnih in prijateljskih tekmah doživeli prvi poraz. V dvoboju drugega kroga drugega dela kvalifikacij za prihodnje Svetovno prvenstvo so v Münchnu izgubili proti domači Nemčiji kar 90:71. Slovenija je ta dvoboj (razen uvodne četrtine) odigrala pod pričakovanji, kar ni dobra napoved pred bližnjim pričetkom Evropskega prvenstva.

Sicer slovenska izbrana vrsta za uvrstitev na Svetovno prvenstvo 2023 potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem, kar ne bi smelo biti pretežko, če bodo naši seveda igrali v popolni postavi. Evropske prvake iz leta 2017 pa v četrtek (1. septembra) že čaka prva tekma Evropskega prvenstva. Selektor slovenske članske reprezentance Aleksander Sekulić je zato danes oznanil dokončni seznam igralcev za EP.

Od 12 reprezentantov je kar 5 organizatorjev igre, kar je malce nenavadno. »Dres aktualnih evropskih prvakov bodo na 41. izvedbi prvenstva stare celine tako nosili 3 – Goran Dragić (kapetan), 4 – Žiga Samar, 5 – Luka Rupnik, 6 – Aleksej Nikolić, 7 – Klemen Prepelič, 8 – Edo Murić, 10 – Mike Tobey, 11 – Jaka Blažič, 27 – Žiga Dimec, 30 – Zoran Dragić, 31 – Vlatko Čančar in 77 – Luka Dončić,« so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Skupinski del prvenstva EP se bo sicer tokrat odigral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. ‘Slovenska’ skupina B je locirana v Nemčiji, naše pa najprej v četrtek ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. V soboto (3. septembra) sledi tekma z Madžarsko (20.30), v nedeljo (4. septembra) pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Za zaključek skupinskega dela pa sledita še najtežji tekmi – spet z Nemčijo (6. septembra, 20.30) ter s Francijo (7. septembra, 17.15).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.