Naslovnica Gospodarstvo Obsežna turistična promocija na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Obsežna turistična promocija na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihodom jeseni se vrstijo številni sejemski dogodki, tako se bo Slovenija od jutri dalje promovirala na knjižnem sejmu v Frankfurtu. Slovenska turistična organizacija bo na tem znanem sejmu, kjer je Slovenija letos častna gostja, promovirala slovenski turizem pod sloganom ‘Umetnost in kultura’.
Obsežna turistična promocija na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Ena od promocijskih fotografij STO za Frankfurtski knjižni sejem 2023 (foto: slovenia.info)

Jutri, v torek, 17. oktobra 2023, bo svoja vrata odrl tradicionalni Frankfurtski knjižni sejem. Slovenija je na letošnjem sejmu v vlogi častne gostje, zato so za to priložnost pripravili največjo predstavitev slovenske kulture v tujini v zgodovini samostojne Slovenije. Pri tem pa ne bo sodelovalo le Ministrstvo za kulturo (MK), ampak bo aktivno tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ).

Slovenska turistična organizacija (STO) bo namreč v Frankfurtu promovirala slovenski turizem za prihajajoči leti 2024 in 2025 in sicer s preprostim sloganom ‘Umetnost in kultura’. STO se je odločila, da bo na nemškem tržišču (enem izmed najpomembnejših trgov za gospodarsko panogo slovenskega turizma) intenzivirala aktivnosti s ciljem krepitve ugleda in prepoznavnost Slovenije ter povečanja zanimanja zanjo.

»Ob tej priložnosti bo Slovenijo na nemškem trgu pozicionirala kot ‘zeleno butično destinacijo za individualnega odgovornega gosta, ki ceni naravo, zdravje, kulturna doživetja in avtentični karakter lokalnih skupnosti’, kot opredeljuje aktualna strategija slovenskega turizma,« so pojasnili s STO in dodali, da naj bi Frankfurtski knjižni sejem letos po napovedih obiskalo več kot 200.000 obiskovalcev.

Slovenska turistična organizacija je svoje promocijske in komunikacijske aktivnosti za nagovarjanje ciljnih skupin pričela izvajati že pred sejmom v Frankfurtu, nadaljevale pa se bodo tudi po sejmu. Tako na primer že poteka promocija na zunanjih oglaševalskih površinah, kjer bodo s privlačnimi podobami Slovenije in citati slovenskih kulturnikov predvidoma dosegli kar 3,5 milijonov uporabnikov.

Slovenija bo zaradi vloge častne gostje v ospredju tudi pri uradni otvoritvi sejma, saj bosta ob otvoritvi prisotna tako nemški kancler Olaf Scholz, kot tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar. Svečani otvoritvi bo sledil slovenski uradni sprejem v Naturmuseum Frankfurt, kjer je STO prav tako vpeta v organizacijo in predstavitev Slovenije kot privlačne turistične destinacije ter v promocijo blagovne znamke ‘I feel Slovenia’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.