Naslovnica Šport Ob stoletnici PZS eminenten obisk na OKS

Ob stoletnici PZS eminenten obisk na OKS

Avtor: Spletno Uredništvo
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez so obiskali predsednik Mednarodne plavalne zveze FINA Husain Al Mussalam, predsednik in podpredsednik Evropske plavalne zveze (LEN) Antonio Silva in Josip Varvodič ter ameriški olimpijec Anthony Ervin. Povod za obisk je zares lepa okrogla obletnica – Plavalna zveza Slovenije namreč praznuje 100 let obstoja.
Ob stoletnici PZS eminenten obisk na OKS

Priložnostna fotografija ob obisku visokih gostov na OKS (foto: olympic.si)

Ob 100-letnici delovanja Plavalne zveza Slovenije je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) obiskala skupina eminentnih gostov. Vodil jo je kar predsednik Mednarodne plavalne zveze FINA Husain Al Mussalam osebno, poleg njega pa so OKS obiskali še predsednik Evropske plavalne zveze (LEN) Antonio Silva, podpredsednik LEN Josip Varvodič ter nekdanji ameriški vrhunski plavalec Anthony Ervin.

Skupino gostov so na sedežu OKS sprejeli podpredsednik Tomaž Barada, namestnik generalnega sekretarja Matic Švab ter direktor za vrhunski šport mag. Borut Kolarič. Malce nenavadno je, da zraven ni bilo ne predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca in tudi ne nikogar s Plavalne zveze Slovenije, na primer predsednika PZS dr. Bora Štrumblja ali koga od preostalih članov ožjega vodstva plavalne zveze.

Če so gostje obiskali OKS zaradi praznovanja 100-letnice PZS, je prav tako nenavadno, da so v izjavi za javnost spregovorili skoraj izključno o aktualnih reformah svetovnega in evropskega plavanja. Največja novost naj bi bila ustanovitev Enote za integriteto v vodnih športih, ki naj bi bila neodvisna od FIN-e, namenjena zaščiti  ‘vodne skupnosti’ pred etičnimi in diskriminatornimi kršitvami, dogovarjanju tekmovanj in vsemi oblikami nadlegovanja.

Na novo sprejete spremembe pravil FINA o zaščiti pred nadlegovanjem in zlorabami že veljajo, ostale spremembe Etičnega kodeksa pa bodo v veljavo stopile 1. junija 2022 po zaključku kongresa FINA v Budimpešti. V Evropi je tudi LEN-a skupaj z nacionalnimi zvezami pravkar pričela z reformami, pri katerih gre predvsem za večjo transparentnost delovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.