Naslovnica Gospodarstvo Novi koraki mednarodnega projekta WBL PRO 2.0

Novi koraki mednarodnega projekta WBL PRO 2.0

Avtor: Spletno Uredništvo
Gospodarska zbornica Slovenije je ta teden gostila predstavnike desetih organizacij s področja šolstva, podjetništva in socialnih združenj iz sedmih evropskih držav, ki bodo v sodelovale v sklopu mednarodnega projekta WBL PRO 2.0. Cilj tega projekta je dijakom, šolam in podjetjem olajšati delovanje v mednarodnem okolju.
Novi koraki mednarodnega projekta WBL PRO 2.0

Del udeležencev mednarodnega projekta WBL PRO 2.0 (foto: ZCCD)

Vodilni partner projekta ‘WBL PRO 2.0’ je Zadružni center za socialno dejavnost (ZCCD) iz Trsta, slovenski del partnerstva pa zastopata še Gospodarska zbornica Slovenije in Šolski center Nova Gorica. Pri projektu sodelujejo tudi šolski centri iz Španije, Srbije in Madžarske ter dve organizaciji iz Irske in Avstrije. Projekt je vreden 296.173 evrov, ta sredstva pa je uspešno pridobil na razpisu programa ‘Erasmus+’za leto 2021.

»Na dvodnevnem delovnem srečanju so zato partnerji nadaljevali z izmenjavo izkušenj s področja PUD (angleško: Work Based Learning – WBL), utrjevanjem partnerstva za čezmejno povezovanje podjetij in izobraževalnih ustanov ter določili zadnje korake za uspešno izvedbo predvidenih aktivnosti,« so pojasnili z ZCCD in poleg ostalega dodali, da bo predvidoma že v prvi  polovici letošnjega leta lansirana skupna večjezična spletna platforma inpraxi.online.

Po začetku delovanja spletne platforme bodo partnerji priredili seminarje, na katerih bodo šolam in podjetjem predstavili načine in prednosti vključevanja v mednarodne izmenjave na področju praktičnega usposabljanja z delom. Projekt bo sicer hkrati prispeval k izkoriščanju potenciala evropske delovne sile, spodbujal usklajevanje spretnosti s potrebami trga dela in olajšal digitalni prehod.

Največji izziv celotnega partnerstva pa bo preseči razlike v šolskih sistemih sedmih različnih evropskih držav ter vzpostavitev delujočega skupnega mehanizma, ki bo dijakom, šolam in podjetjem dejansko poenostavil delovanje v mednarodnem okolju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.