Naslovnica Šport Novak Đoković stiska zobe

Novak Đoković stiska zobe

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Avstralije prihajajo nasprotujoče si vesti o najboljšem teniškem igralcu sveta Novaku Đokoviću. Slednji se je sicer prebil v četrtfinale Odprtega teniškega prvenstva Avstralije, čeprav je poškodovan, kar so nekateri sprejeli zelo skeptično.

Lani je Novak Đoković zaradi okužb s Covidom 19 na Adria Touru izgubil precej simpatij javnosti (foto: FB Adria Tour)

Prvi igralec z moške svetovne teniške lestvice Novak Đoković je v osmini finala Oprtega teniškega prvenstva Avstralije (kjer je seveda prvi nosilec) srečal s Kanadčanom balkanskih korenin Milošem Raonićem (14. nosilec) in ga premagal s 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4). Med dvobojem pred praznimi tribunami v Melbournu je Novak sicer svojemu štabu namenil nekaj nepričakovano sočnih kletvic, vendar so se svetovni mediji bolj ukvarjali s poškodbo ‘Noleta’.

Đoković ima namreč poškodovane trebušne mišice. Osemkratni zmagovalec prestižnega avstralskega turnirja za Grand slam OP Avstralije se je poškodoval že med petkovo tekmo šestnajstine finala, nakar je moral na magnetno resonanco in pred dvobojem proti Raoniču tudi ni treniral. Đoković je sicer kasneje povedal celo to,  da še nekaj ur pred začetkom dvoboja osmine finala ni bil prepričan, ali bo lahko sploh nastopil.

Potem je pošteno priznal, da ne ve, kako bo šlo naprej. Da je sicer igral s proti-bolečinskimi tabletami, a da nihče ne more vedeti, kako hitro se bo poškodba zacelila. Ker zaradi tablet ni čutil bolečin, ni mogel povedati, ali mu gre dejansko na boljše. Stanje se lahko namreč zaradi zadnjega nastopa tudi hitro poslabša, uporaba izdanih odmerkov tablet proti bolečninam pa dobro prikriva dejansko stanje poškodbe.

Do tu ni nič nenavadnega. Vendar so se oglasili nekateri igralci, ki ne marajo preveč Đokovića, in pričela so se namigovanja, da je vse skupaj odigrano oziroma vsaj prenapihnjeno, sicer srbski as s tako resno poškodbo zagotovo ne bi nastopal in celo zmagoval na igriščih. Na drugi strani pa so se pojavili tudi dvomi, ali bo Novak sploh nastopil v četrtfinalu, kjer ga sicer čaka šesti nosilec Alexander Zverev.

No, očitno tenisači še niso slišali za medaljo z olimpijskih iger, ki jo je legendarna slovenska šampionka v teku na smučeh Petra Majdič osvojila kljub počenim rebrom.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.