Naslovnica Gospodarstvo Nova vlaganja v industrijski coni v Trebnjem in v Metliki

Nova vlaganja v industrijski coni v Trebnjem in v Metliki

Avtor: Spletno Uredništvo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je pravkar izdala odločbi o vlaganjih v obnovo in modernizacijo dveh industrijskih con v jugovzhodnem delu države – v Trebnjem in v Metliki.

Nova vlaganja v industrijski coni v Trebnjem in v Metliki Industrijska cona Trebnje iz zraka (foto: mrc-eu.si)

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je sporočila, da je pravkar izdala odločitev o finančni podpori za projekt ‘Industrijska cona Trebnje – 2. faza’. Vrednost tega projekta znaša dobrih 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nakaj več kot tretjino oziroma 406.000 evrov.

“Namen projekta je komunalno opremiti 5,96 ha Industrijske cone Trebnje s ciljem zagotoviti ustrezno infrastrukturo za hitrejšo rast in razvoj malih in srednjih podjetij ter ustvarjanje novih delovnih mest v razvojni regiji Jugovzhodna Slovenija. Naložba obsega urejanja gospodarske javne infrastrukture na območju vzhodnega in severnega dela cone. S komunalno ureditvijo tega dela bo Občina Trebnje malim in srednjim podjetjem ponudila ustrezne pogoje za delovanje, rast in razvoj,” so poudarili v vladni službi.

Podobno je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala odločitev o finančni podpori za projekt ‘Izgradnja GJI v industrijski coni Beti’ v Metliki. Skupna vrednost tega projekta znaša dobrih 730.000 evrov, pri čemer bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot polovico – 375.000 evrov. S temi sredstvi želijo komunalno uredti 0,75 ha industrijske cone Beti.

»Namen projekta, ki je del Dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna Slovenija, je modernizacija in nadgradnja komunalne opreme degradiranih površin industrijske cone Beti s ciljem izboljšanja pogojev za gospodarsko dejavnost malih in srednjih podjetij,« so pojasnili v objavi. Investicije bodo namenjene gradnji cestne infrastrukture, kanalizacije, vodovodnega omrežja, AB zidu in elektro-kabelskega sistema ter odstranitvi nekaterih objektov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.