Naslovnica Trendi Nova mojstrovina Luca Bessona se imenuje Dogman

Nova mojstrovina Luca Bessona se imenuje Dogman

Avtor: Spletno Uredništvo
V kinodvorane po Sloveniji pojutrišnjem prihaja nov film znanega francoskega režiserja Luca Bessona. Film, ki je navdušil tudi zahtevno občinstvo na Beneškem filmskem festivalu, nosi naslov ‘Dogman’.
Nova mojstrovina Luca Bessona se imenuje Dogman

Ta film z močnim sporočilom je bil navdahnjen po resničnih dogodkih (foto: Blitz Film)

V četrtek,12. oktobra 2023, bo v kinematografe po vsem svetu vstopil kar težko pričakovani film kultnega režiserja Luca Bessona z naslovom ‘Dogman’. Filmsko produkcijo je navdihnila zgodba zakonskega para iz Francije, ki je imel svoje otroke zaprte kar v kletki. Film so po uspehu na Beneškem filmskem festivalu pospremile številne pozitivne kritike na spletu, predvsem je vrsto pohval doživela vloga oz. igra Caleba Landryja.

»Zgodba govori o Douglasu, moškem, ki je kot otrok doživel brutalno nasilje s strani svojega očeta. Uteho in žarek upanja je vedno našel le med psi, s katerimi je zaprt v kletki preživljal svoje dni, ujet in odmaknjen od oči sveta. Psi, namesto da bi ga napadli, so ga zaščitili in postali njegovo edino upanje za osvoboditev,« razkriva napovednik prihajajočega filma, katerega distributer je podjetje Blitz Film.

Besson se torej tokrat ni lotil novega akcijskega spektakla, ampak precej bolj čustvenega popotovanja. Vseeno pa velja omeniti, da je bilo pri snemanju filma naenkrat prisotnih 25 pasjih dreserjev, vsak pa je imel po 2 psa, tako da je bilo na sceni res pestro. V filmu poleg glavnega igralca Caleba Landrya Jonesa igrajo še Clemens Schick, Michael Garza, Christopher Denham, Jojo T. Gibbs in drugi.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.