Naslovnica Šport Dva ključna testa za Kekovo reprezentančno četo

Dva ključna testa za Kekovo reprezentančno četo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj na Brdu pri Kranju pričela s pripravami na ključni kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko, ki bosta na sporedu 14. in 17. oktobra. Že na pričetku priprav so se v ekipi slovenskega selektorja Matjaža Keka zvrstile tri kadrovske novosti.
Dva ključna testa za Kekovo reprezentančno četo

Prizor ob spomladanski zmagi Slovenije v Stožicah nad San Marinom (foto: FB NZS)

Slovenska članska izbrana vrsta je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo včeraj pričela s pripravami na bližnji kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko. Na seznamu selektorja Matjaža Keka je tudi prvi dan skupnih treningov prišlo kadrovske spremembe in sicer se je pripravam moral pridružiti vratar mlade reprezentance Martin Turk, ki je zamenjal poškodovanega Matevža Vidovška.

Že dan pred zborom pa je selektor reprezentanci zaradi zdravstvenih težav drugih nogometašev moral pridružiti še dva igralca – vezista turškega Fenerbahčeja Miho Zajca in prvič tudi branilca Celja Davida Zeca. Slovenija se sicer v oktobrski termin podaja z vodilne pozicije v kvalifikacijski skupini H, naslednji dve tekmi bosta zelo pomembni za morebitno uvrstitev Slovenije na prihodnje Evropsko prvenstvo 2024.

V skupini H so namreč ekipe zelo izenačene, vodilna Slovenija pa je doslej edini poraz doživela na gostovanju v Finski, kjer so jo domačini ugnali z 2:0. Zato bi za naše zmaga proti neposrednim tekmecem Fincem, s katerimi se bomo v razprodanih Stožicah pomerili v soboto (14. oktobra) ob 20.45, najbrž veljala kar dvojno. Gostovanje v Severni Irski pa bo sledilo prihodnji torek (17. oktobra), prav tako ob 20.45.

»Mislim da je škoda izgubljati besede. To je nekaj lepega, nekaj, kar nam daje dodatno energijo. Vsi smo polni naboja in prepričan sem, da je pred nami zelo lep sobotni večer,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) o razpoloženju v ekipi in možnostih za uvrstitev na prihodnje EP povedal branilec italijanskega Udineseja in slovenske reprezentance Jaka Bijol.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.