Naslovnica Gospodarstvo Nov poziv podjetnikom za brezplačne maske

Nov poziv podjetnikom za brezplačne maske

Avtor: Spletno Uredništvo
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) sta ponovno pozvala samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Brezplačne maske so na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

Fotografija mask je le simbolična (foto: nursetogether.com / commons.wikimedia.org)

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) sta oznanila, da je bil podaljšan rok prijave na ‘Javni poziv za brezplačne zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja’. Gre za majhna podjetja oziroma z do največ štirimi zaposlenimi. Rok je podaljšan za nedoločen čas – dokler ne bodo razdelili vse maske.

Zaščitne maske so na voljo na vseh območnih obrtno-podjetniških zbornicah po državi. Pojasnili so še, da so maske na voljo tako članom OZS, kot tudi tistim, ki v OZS niso včlanjeni. Ni pa povsem jasno, ali bodo maske dobili tudi tisti, ki so jih že dobili že v okviru prvega poziva te vrste, ki je bil objavljen novembra 2020. Na MGRT so namreč besedilo OZS zapisali na način, ki precej bega bralca.

»Na razpis se lahko prijavijo tudi tisti, ki so maske prejeli že v okviru prvega poziva novembra 2020. Prijavitelji, ki so maske že prejeli na podlagi prvega javnega povabila samozaposlenim in mikro podjetjem z 1 do 4 zaposlenimi z dne 4. 11. 2020, do mask po tem javnem povabilu niso upravičeni, razen če bo povpraševanje manjše od razpoložljivih mask,« so bili tokrat precej nejasni na ministrstvu.

Z OZS so še pojasnili, da prijave oziroma vloge zbirajo prek spletne strani (kjer je z rdečo barvo posebej vidno označen zavihek ‘maske’). Delijo pa jih tako, da mora upravičenec osebno prevzeti maske na lokalni območni obrtno-podjetniški zbornici, kjer se nahaja sedež njegovega podjetja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.