Naslovnica Šport Nogometna zveza je podaljšala pogodbo s selektorjem Matjažem Kekom

Nogometna zveza je podaljšala pogodbo s selektorjem Matjažem Kekom

Avtor: Spletno Uredništvo
Nogometna novica dneva je nedvomno podaljšanje pogodbe selektorja slovenske članske reprezentance Matjaža Keka. Kek naj bi ostal za krmilom naše reprezentance najmanj do marca leta 2024.
Matjaž Kek bo še naprej selektor slovenske članske reprezentance (foto: FB NZS)

Slovensko člansko nogometno reprezentanco bo tudi v naslednjem ciklu UEFA Lige narodov in kvalifikacijah za UEFA evropsko prvenstvo 2024 vodil dosedanji selektor Matjaž Kek. Novica ni presenetljiva, saj je povsem v skladu z najavljenim ob zadnjem povratku Keka na selektorsko klop Slovenije. Slovensko moško nogometno izbrano vrsto sicer najprej prihodnje leto čaka tekmovanje v ligi B UEFA Lige narodov.

Za imena nasprotnikov v tem tekmovanju pa bo nogometna Slovenija izvedela že v četrtek 16. decembra, tedaj bodo namreč na sedežu UEFE v švicarskem Nyonu opravili žreb skupin. Skupinski del tekmovanja pa bo nato odigran v terminih, predvidenih za mednarodne tekme junija in septembra 2022. Med možnimi nasprotniki Slovenije so Ukrajina, Švedska, Islandija, Finska, Norveška, Škotska, Rusija, Izrael, Romunija, Srbija, Irska ter Bosna in Hercegovina.

»S Selektorjem Kekom smo s podpisom pogodbe samo formalizirali v preteklosti že dogovorjeno in sicer, da Kek ostaja selektor do konca kvalifikacij za EP 2024,« je po podaljšanju pogodbe s selektorjem Matjažem Kekom povedal predsednik NZS Radenko Mijatovič. Žreb za oblikovanje kvalifikacijskih skupin prihodnjega Evropskega nogometnega prvenstva bo sicer potekal v dvorani Festhalle v Frankfurtu šele 9. oktobra prihodnjega leta.

Kvalifikacije za Euro 2024, ki ga bo gostila Nemčija, naj bi se nato odvijale od marca 2023 do marca 2024. Evropsko prvenstvo, ki bo že 17. po vrsti, pa naj bi se odigralo med 14. junijem in 14. julijem leta 2024.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.