Naslovnica Šport Nogometna reprezentanca je pred vrhuncem sezone

Nogometna reprezentanca je pred vrhuncem sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor Matjaž Kek je včeraj na novinarski konferenci razkril seznam nogometašev, na katere bo računal za odločilni kvalifikacijski tekmi z Dansko in Kazahstanom, ki bosta na sporedu 17. in 20. novembra. Slovenska izbrana vrsta ima nekaj težav s poškodbami, zato se obeta nekaj novosti.
Nogometna reprezentanca je pred vrhuncem sezone

Slovenija v dosedanjih 5 dvobojih še ni nikoli premagala Danske, sedaj pa bi bil res že čas… (foto: nzs.si)

Slovensko člansko nogometno reprezentanco v drugi polovici meseca čakata še zadnji dve tekme kvalifikacij za odhod na prihodnje Evropsko prvenstvo. Slovenija je sicer trenutno prva v skupini H kvalifikacij za Euro, ima 19 točk, kakor tudi Danska, a je ob enakem številu doseženih zadetkov prejela gol manj. Trenutno je razmerje danih in prejetih golov 17:6 na slovenski strani, dansko razmerje pa je 17:7.

Slovenska reprezentanca je tako na odlični poti, da se po dolgem premoru znova uvrsti na Evropsko nogometno prvenstvo. Tam četo selektorja Matjaža Keka vodi že točka na tekmi s Kazahstanom v Stožicah, ki bo na sporedu v ponedeljek, 20. novembra. Še pred tem pa Slovenijo čaka zahtevno gostovanje na Danskem, ki bo na vrsti v petek, 17. novembra. Slovenska reprezentanca se bo zato za ti dve odločilni tekmi zbrala že v nedeljo, 12. novembra.  

»Vse misli so usmerjene v kakovostno pripravo, potem bo na vrsti prva tekma, nato se bomo pogovarjali o drugi. Nekaj več težav pa je s poškodbami, zaradi tega bo prišlo še do nekaj sprememb na seznamu,« je novinarjem včeraj v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju pojasnil selektor Matjaž Kek. Razkril je, da imajo trenutno težave Žan Celar, Erik Janža, Petar Stojanović in Timi Max Elšnik, zaradi poškodbe pa bo odsoten tudi David Brekalo.

Sicer bo Kazahstan pred tekmo s Slovenijo gostil San Marino, Danska pa bo v zadnji tekmi kvalifikacij v Belfastu gostovala pri Severni Irski. Ker se na Evropsko nogometno prvenstvo 2024, ki bo v Nemčiji, uvrstita prvi dve reprezentanci iz skupine, bo Slovenija na zadnjih dveh tekmah sama odločala o svoji usodi. Tako bo tudi imela dve zaporedni priložnosti, da doseže svoj cilj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.