Naslovnica Šport Nika Barič se vrača za zadnji dve tekmi na Kodeljevem

Nika Barič se vrača za zadnji dve tekmi na Kodeljevem

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko žensko košarkarsko izbrano vrsto čaka še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem letos skupaj gostila Slovenija in Izrael. Slovenske košarkarice bodo na Kodeljevem 9. februarja ob 18. uri gostile Albanijo, 12. februarja ob 17. uri pa še Poljsko.
Nika Barič se vrača za zadnji dve tekmi na Kodeljevem

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca ob novembrskem gostovanju v Turčiji (foto: FB KZS)

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so objavili seznam igralk, na katere bo za zadnji dve tekmi kvalifikacij za letošnje EP računal selektor Georgios Dikaioulakos. Na njemu so imena štirinajstih igralk, ki jih že v nedeljo čaka zbor v Ljubljani. Slovenske košarkarice bodo namreč zadnje dve tekmi odigrale na Kodeljevem, kjer se bodo v četrtek 9. februarja ob 18. uri pomerile z Albanijo, v nedeljo 12. februarja ob 17. uri pa še s Poljsko.

Na spisku so Nika Barič, Tina Cvijanovič, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Maruša Seničar, Ajša Sivka, Zala Šrot in Sara Vujačić. Velja poudariti, da se v slovensko reprezentanco vrača izkušena vrhunska igralka in dolgoletna kapetanka Nika Barič, s KZS pa so še dodali, da sta v primerjavi z zadnjo novembrsko reprezentančno akcijo novosti v ekipi Zala Šrot in Sara Vujačić.

Slovenska ženska reprezentanca je sicer na letošnje Evropsko prvenstvo že uvrščena, saj je  gostiteljica, vendar vseeno igra v kvalifikacijah. Kvalifikacijske tekme so namreč precej bolj resne od prijateljskih. Na doslej odigranih štirih tekmah v naši skupini so varovanke selektorja Georgiosa Dikaioulakosa v gosteh že premagale Albanijo in Poljsko, vendar so obakrat izgubile proti Turčiji.

”Kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Poljski bosta naše zadnje reprezentančno druženje pred pripravami na junijski EuroBasket. Zelo sem zadovoljen z odzivom vseh košarkaric ter napredkom, ki smo ga naredili predvsem v miselnosti igre. Še naprej želimo delati z enako prizadevnostjo. Ne glede na to, da smo na prvenstvo uvrščeni, si kvalifikacije želimo zaključiti z dvema zmagama.

To bi vsekakor bila lepa popotnica pred domačim košarkarskim spektaklom. Upam, da se bodo navijači odzvali v velikem številu in podprli naša prizadevanja,’‘ je ob predstavitvi seznama povedal Grk, ki vodi slovensko žensko reprezentanco.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.