Naslovnica Šport Neverjetnih 60 točk Luke Dončića za čudežni preobrat Dallasa

Neverjetnih 60 točk Luke Dončića za čudežni preobrat Dallasa

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarji Dallasa so 34 sekund pred koncem tekme proti New York Knicksom na domačem parketu zaostajali za 9 točk, vseeno pa so čudežno izsilili podaljšek in nato celo prišli do zmage. Pri tem je Luka Dončić prispeval neverjetnih 60 točk, rekordnih 21 skokov in klasičnih 10 podaj.
Neverjetnih 60 točk Luke Dončića za čudežni preobrat Dallasa

Kdo bi si mislil, da bo ta nasmejani mladenič tako dominiral v ligi NBA (foto: FB Tv Arena Sport Slovenija)

Luka Dončič in tovariši so v Dallasu spisali novo neverjetno košarkarsko zgodbo. Potem, ko so v nedeljo na božični tekmi za v 3. četrtini moštvu Los Angeles Lakersov nasuli 51 točk, kar rekord za eno četrtino, je tokrat za nove rekordne znamke poskrbel Luka Dončič osebno. Luka je namreč na domači tekmi proti New York Knicksom postavil svoj doslej najboljši strelski izkupiček kariere – izjemnih 60.

Temu je dodal svojih klasičnih 10 podaj, predvsem pa je tokrat z 21 skoki vpisal še nov osebni rekord v lovljenju odbitih žog. Da bi bila vsa zgodba še bolj neverjetna, so nerazpoloženi Mavericksi zaostajali večji del tekme in tudi končnico so odigrali slabo, saj so po nepotrebnem izgubili nekaj žog. Le 34 sekund pred koncem tekme so tako zaostajali za 9 točk, tekma se je zdela odločena, gledalci so že zapuščali dvorano, novinarji so odhajali proti prostorom za tiskovne konference…

Potem pa se je na hitro zgodil pravcati čudež. Domači košarkarji so namreč z dvema trojkama uspeli ujeti priključek, v zadnjem napadu pa je Dončić ob namerno zgrešil svoj drugi prosti met, nato pa je uspel med dvema nasprotnikoma nekako priti do odbite žoge in v zadnji sekundi izenačiti na 115:115. Dvorana je eksplodirala in se šokirani Newyorčani se potem v podaljšku niso več uspeli zbrati, gostitelji so obdržali pobudo in na koncu je bilo 126:121 za ekipo iz Teksasa.

Luka pa je do izteka tega neverjetnega dvoboja kar lepo zaokrožil svojo statistiko in s 60 doseženimi točkami je Dončić postavil ne le osebnega, ampak tudi nov rekord v celotni klubski zgodovini Dallas Mavericksov. Ob tem je premaknil še nekaj statističnih mejnikov in pravzaprav posredno napovedal, da še nismo videli vsega. Po koncu dvoboja pa je Luka za ameriške TV kamere nasmejan dejal, da je po takšni tekmi utrujen in da potrebuje pivo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.