Naslovnica Šport Nepričakovan konec kariere za Meto Hrovat

Nepričakovan konec kariere za Meto Hrovat

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski šport je včeraj presenetila novica o predčasnem koncu tekmovalne kariere smučarke Mete Hrovat. 24-letna Meta se je tako odločila, ker je po grdem padcu marca na veleslalomu v Lenzerheideju začutila, da ni več sposobna doseči vrhunskih rezultatov. Predčasna upokojitev Mete Hrovat je starejšim ljubiteljem smučanja nedvomno priklicala v spomin še precej bolj šokantno slovo Mateje Svet.
Nepričakovan konec kariere za Meto Hrovat

‘Upokojenka’ Meta Hrovat in vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdni ob slovesu (foto: sloski.si)

Včeraj je v prostorih Smučarske zveze Slovenije članica slovenske A reprezentance v alpskih disciplinah Meta Hrovat nepričakovano najavila, da končuje s svojo smučarsko kariero. En največjih upov slovenskega ženskega smučanja v zadnjem desetletju je tako s predčasnim zaključkom kar šokiral javnost. Komaj 24-letna Meta se je tako odločila, ker je ugotovila, da ni več sposobna doseči vrhunskih rezultatov.

Za nekdanjo trikratno mladinsko svetovno prvakinjo, ki je nato v članski karieri prišla do štirih uvrstitev na stopničke v veleslalomu (osvojila je tretja mesta na tekmah svetovnega pokala v Kranjski Gori leta 2020 in 2021 ter v Lenzerheideju 2018 in 2021) se je kariera vsekakor končala prezgodaj, saj je Meta šele dozorevala kot tekmovalka. Zanjo je bil usoden grd padec marca letos na veleslalomu v Lenzerheideju.

»Zaključujem svojo profesionalno kariero. Tako sem se odločila, ker po tekmi in padcu v Lenzerheideju nisem več našla tistih pravih občutkov. Kot sem dejala in če želim biti poštena do sebe, si želim delati stvari 100-odstotno in občutek imam, da v smučanju tega nisem več sposobna narediti. Zato sem se odločila, da prekinem svojo profesionalno kariero. Smuči postavljam v kot, ampak to ni žalostno slovo,« je pojasnila Meta Hrovat.

Slovo Mete Hrovat bo starejšim ljubiteljem smučanja nedvomno priklicalo v spomin še precej bolj šokantno slovo Mateje Svet. Slednja je namreč po medalji z olimpijskih iger, 5 medaljah na svetovnih prvenstvih (zlato v slalomu na SP 1989), 7 zmagah in kar 22 uvrstitvah na stopničke v tekmah svetovnega pokala ter osvojenem malem kristalnem globusu odločila končati kariero – že pri rosnih 22 letih!

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.