Naslovnica Gospodarstvo Ljubljana gosti slovensko-japonski poslovni forum

Ljubljana gosti slovensko-japonski poslovni forum

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri (v sredo 26. oktobra 2022) bo Ljubljana gostila slovensko-japonski poslovni forum z delovnim naslovom ‘Japonska in Slovenija: zeleni, ustvarjalni, pametni, povezani’. Govora bo predvsem o aktualnih temah, kot so družba 5.0, pametna mesta, tuje neposredne investicije, sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in trajnost, sledila pa bodo poslovna srečanja med predstavniki podjetij.
Ljubljana gosti slovensko-japonski poslovni forum

Delegacija japonskega JETRA z Dunaja je že julija obiskala Ljubljano (foto: FB Spirit Slovenija)

Slovensko-japonski poslovni forum so tokrat poimenovali ‘Japonska in Slovenija: zeleni, ustvarjalni, pametni, povezani’, rdeča nit dogodka pa bo japonska razvojna iniciativa ‘Družba 5.0’, ki se že vrsto let pojavlja kot ena od smernic prihodnjega družbenega razvoja. Prek te pobude bi radi vstopili v obdobje boljše družbe, kjer bodo v središču pozornosti ljudje, omogočena pa bo še višja kakovost življenja.

Poleg tega bo tokrat na forumu govora o aktualnih temah, kot so pametna mesta, tuje neposredne investicije, sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in trajnost. Predstavljeni bodo številni primeri slovenskih dobrih praks na področju pametnih mest, mobilnosti in robotike, pa tudi zadnji dosežki, implementacija in investicijske priložnosti s tega področja. Sledila bodo še posamična poslovna srečanja med japonskimi in slovenskimi podjetji.

»Slovenija je vizionarski koncept odgovorne družbe 5.0 vključila tudi v Resolucijo o znanstvenoraziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2030 ter pripravila ukrepe za njegovo uresničevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in poslovnega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije,« so med drugim sporočili z Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Agencija je forum pripravila v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization) in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji. Dogodek bo v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekal med 9. in 12. uro, moč pa ga bo spremljati tudi prek družbenih oz. spletnih profilov z Javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenske tiskovne agencije (STA).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.