Naslovnica Šport Nenavadna, a pričakovana zmaga Slovenije v polnih Stožicah

Nenavadna, a pričakovana zmaga Slovenije v polnih Stožicah

Avtor: Spletno Uredništvo
Članska nogometna izbrana vrsta Slovenije je v kvalifikacijah za prihodnje evropsko prvenstvo po Kazahstanu včeraj premagala še San Marino (2:0). S tem so varovanci selektorja Keka prevzeli prvo mesto v kvalifikacijski skupini H in si obenem pripravili najboljše možno izhodišče za naslednje tekme. Pohvale pa si zaslužijo tako ljubitelji nogometa kot tudi Nogometna zveza Slovenije, saj si je tekmo proti San Marinu prišlo ogledat preko 10.000 gledalcev.
Nenavadna, a pričakovana zmaga Slovenije v polnih Stožicah

Polne tribune Stožic so pozdravile drugo zaporedno zmago Slovenije (foto: FB NZS)

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala malce nenavadno tekmo proti eni najslabših reprezentance v Evropi, vendar je brez težav vknjižila pričakovano zmago. Slovenija je na domači tekmi proti San Marinu takoj prevzela pobudo in pričela z napadi proti vratom Benedettinija. Vratar gostov pa se je izkazal kot najboljši igralec v njihovi izbrani vrsti, saj je v prvem polčasu ubranil dve veliki priložnosti Slovenije.

Čeprav so imeli naši veliko pobudo in so nenehno pritiskali, pa žoga najprej ni hotela v mrežo nasprotnikov. Slovenija je v istem napadu kar dvakrat zadela okvir vrat, ob polčasu pa je bilo še vedno 0:0. V drugem polčasu pa se je naklonjenost športne sreče preusmerila v prid slovenske ekipe, ki je na hitro dosegla dva poceni zadetka. Pri prvem golu se je žoga kar sama odbila od Šeška v gol, pri drugem pa je Di Maio preusmeril žogo v lastno mrežo.

Slovenija potem do konca tekme ni več našla poti, da bi dosegla še tretji zadetek, a to niti ni bilo preveč pomembno. Slovenski igralci so v fazi obrambe odigrali zelo dobro, trdo in zbrano, tako da gostje niso resneje ogrozili vrat Oblaka. Ostalo je pri gladki zmagi Slovenije z 2:0, naši so tako po prvih dveh tekmah kvalifikacij vpisali vseh 6 možnih točk in zanesljivo prevzeli prvo mesto v skupini H.

Prvi nosilec skupine Danska se je namreč na gostovanju v Kazahstanu pošteno opekla, saj je po prvem polčasu vodila z 2:0, potem pa je domačinom uspel popoln preobrat in so presenetljivo zmagali s 3:2. Sloveniji je ta rezultat zelo ustrezal, medtem ko zmaga Finske na Severnem Irskem z 1:0 najbrž ni bila tako dobrodošla.

Naslednja igralna dneva bosta na sporedu šele sredi junija, ko bo Slovenija najprej gostovala na Finskem in se nato doma srečala z Dansko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.