Naslovnica Gospodarstvo Love Istria v Milanu s preverjenim pristopom za italijanske turiste

Love Istria v Milanu s preverjenim pristopom za italijanske turiste

Avtor: Spletno Uredništvo
Blagovna znamka Love Istria, pod katero se promovirajo štiri občine slovenskega dela Istre, se je pred dnevi predstavila v središču Milana. Predstavniki turističnih organizacij Ankarana, Kopra, Izole ter Portoroža in Pirana so vabili k odkrivanju naravne in kulturne dediščine, wellness ponudbe, kulinarike, aktivnosti na prostem in novih doživetij.
Love Istria v Milanu s preverjenim pristopom za italijanske turiste

Promocijska konferenca Love Istria v Milanu (foto: Love Istria)

Strokovno predstavitev štirih turističnih destinacij Slovenske Istre, ki so združene pod blagovno znamko Love Istria, so skupaj pripravili Slovenska turistična organizacija, lokalna agencija AT Comunicazione ter združena ekipa turističnih delavcev občin Ankaran, Koper, Izola in Piran (v katero spada tudi Portorož). Na pomembni lokaciji v središču Milana se je tako turizem Slovenske Istre lahko zelo podrobno predstavil specializiranim medijem.

»Glavni namen dogodka v elitni restavraciji Identità Golose, kjer se je zbralo več kot 35 predstavnikov medijev, kot so Il Giornale, Corriere della sera, Mediaset, Dove, Femminile F in drugi, je bil krepitev promocije destinacije Slovenska Istra – Love Istria –  na italijanskem trgu. Po upadu prenočitev italijanskih gostov v času pandemije se z letošnjim letom kažejo znaki okrevanja tega, za slovensko Istro, ključnega tržišča,« so pojasnili z Love Istria.

Tako so tokrat predstavili ponudbo s poudarkom na novih doživetjih, ki so jih zadnje čase razvijale destinacije, pa tudi širše turistično gospodarstvo. Bolj kot vse besede pa Italijane običajno premami dobra hrana, zato so v Milanu lahko okušali pristne istrske jedi izpod rok chefa Dušana Brkića iz izolske Gostilne Sonja. Ker se k istrskim obrokom prileže primerna žlahtna kapica, so bila v Milanu prisotna tudi vina Posestva Brič in predstavitev je takoj obrodila sadove.

Več predstavnikov medijev je že na licu mesta izrazilo interes za sodelovanje in napovedalo obisk destinacij. Sicer so se po koncu pandemije koronavirusa v sezoni 2022 tuji turisti že množično vračali v Slovenijo, vendar so prav Italijani v primerjavi s predkoronskim obdobjem med vsemi obiskovalci iz tujine lani še najbolj zaostajali. Po prvih projekcijah pa naj bi se letos tudi naši zahodni sosedje vrnili v polnem številu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.