Naslovnica Gospodarstvo Nekoč je bil Gregor namesto Valentina

Nekoč je bil Gregor namesto Valentina

Avtor: Spletno Uredništvo
Mariborski nakupovalni center Europark slovi po svojih originalnih promocijskih akcijah, s katerimi nenehno išče nove načine, da privabi kupce. Tokrat so se spomnili, da je danes ‘Gregorjevo’, oziroma ‘slovensko Valentinovo’.
Nekoč je bil Gregor namesto Valentina

Prihod pomladi letos dobesedno prinaša novo življenje za trgovce (foto: Jure Kralj / IPPR)

Po udeležbi ob odprtju novega mariborskega razstavišča na prostem, ki so ga poimenovali ‘Ob štreki’, so v nakupovalnem centru Europark javnost že sprožili naslednjo akcijo. Tako so javnost opozorili, da je danes, 12. marca, na vrsti ‘Gregorjevo’. Na ta dan so nekoč v Sloveniji praznovali tako prvi pomladni dan, kot tudi praznik zaljubljencev.

Ker je skozi čas glede praznika zaljubljencev prevladalo močno skomercializirano ‘Valentinovo’,  je za Gregorjevo ostalo predvsem praznovanje pomladi.  »Po starem ljudskem izročilu je to dan, ko se ženijo ptički in dan, ko ljudje pozdravijo prihod pomladi. Tudi letos Gregorjevo že naznanja pomlad, saj nas od koledarske pomladi loči le še dober teden dni.

Ste že pospravili zimska oblačila? Po spomladanski modni navdih se lahko odpravite v Europark Maribor, kjer izložbe že krasijo sveže spomladanske kolekcije,« vabijo v Europarku. Prihod pomladi namreč za Europark, za ostale nakupovalne centre in tudi za številne trgovine pomeni prevetritev celotne ponudbe, predvsem glede novih oblačil in obutve.

Letos je prihod pomladi še posebej nestrpno pričakovan, saj tokrat res dobesedno prinaša novo življenje v trgovine. Po zadnjih sprostitvah omejitev, ki so plod pandemije koronavirusa, trgovci še posebej intenzivno vabijo na ‘modne potepe’ (kar je sicer zelo lep izraz za nakupovalno mrzlico).

Sicer pa so zadnje dni tudi poštni nabiralniki še bolj natrpani z reklamnimi sporočili kot običajno, kar je prav tako nedvoumen znak, da je pomlad že tik pred vrati. Po vseh zapiranjih in omejitvah delovanja trgovin od lanskega oktobra dalje, bi bil najbrž končno že čas, da lahko tudi trgovska branža zadiha s polnimi pljuči.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.