Naslovnica Slovenija Naprej v Portorož in Piran

Naprej v Portorož in Piran

Avtor: Spletno Uredništvo
Turistično združenje Portorož je predstavilo letošnjo promocijsko kampanjo za slovenski trg. Kampanjo, v kateri sodeluje 17 turističnih ponudnikov z destinacije Portorož in Piran, bo letos namesto legendarnega rdečega fičkota zaznamoval električni FIAT Cinquecento.
Naprej v Portorož in Piran

Gostje novinarske konference in nova zvezda kampanje – Fiat 500 (foto:  Diana Antončič/TZP)

Turistično združenje Portorož (TZP) je s partnerji predstavilo novo oglaševalsko kampanjo za slovenski trg. Oglasi iz niza ‘Naprej v Portorož in Piran’ se od že vrtijo na vseh večjih slovenskih TV kanalih, kampanjo pa so dopolnili s spletnim oglaševanjem, ki bo trajalo vse do konca novembra. Novosti so predstavili na konferenci za novinarje, ki je potekala na terasi tik ob portoroški mestni plaži.

Prisotni so bili podžupan Občine Piran Karlo Radovac, novi direktor TZP Aleksander Valentin, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Andrej Čuš, direktorica agencije April 8 Urša Mivšek Sitar, Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi na Slovenski turistični organizacij in Petra Tašker Žumer, vodja marketinga na Avtu Triglav, zastopniku vozil znamke Fiat.

»Pred nami je še ena sezona, v kateri bo ključen domači gost. Dobra polovica, približno 55 %, jih še ni izkoristila turističnih bonov in lani jih je bilo največ porabljenih prav v piranski občini. Ta ukrep je bil eden izmed odločilnih dejavnikov, ki so pripomogli k temu, da so v Portorožu in Piranu lansko poletno sezono zaključili z enakimi ali celo boljšimi rezultati (septembra 2020 so na primer našteli kar 30 % več prenočitev) kot leto poprej,« so ob tem pojasnili s TZP.

Seveda so zaradi pandemije koronavirusa lani močno prevladovali slovenski gostje, ki so v poletnih mesecih ustvarili kar dve tretjini vseh prenočitev. K tako dobrim rezultatom je seveda pripomogla prav zelo dobro in pravočasno zastavljena kampanja z legendarnim rdečim fičkom. Številke kažejo, da so lani tako dosegli 700.000 posameznikov oziroma kar 82 % ciljne skupine, s spletnim oglaševanjem pa 673.000 spletnih uporabnikov.

Tudi spletno mesto TZP portoroz.si si je lani ogledalo za polovico več Slovencev kot predlani. Rdeči fičko je torej svoje delo pravil odlično, sedaj pa se postavlja vprašanje, ali lahko FIAT Cinquecento na električni pogon letos naredi še kaj več?

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.