Naslovnica Šport Napoveduje se pestro poletje za slovenske košarkarske upe

Napoveduje se pestro poletje za slovenske košarkarske upe

Avtor: Spletno Uredništvo
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je potrdil selektorje reprezentanc mlajših starostnih kategorij, natančneje 4 moških in 4 ženskih selekcij. Obe reprezentanci U-17 poleti čakata nastopa na svetovnih prvenstvih, preostale izbrane vrste pa čakajo nastopi na Evropskih prvenstvih divizije A in B v svojih starostnih skupinah.
Napoveduje se pestro poletje za slovenske košarkarske upe

V mladinskih košarkarskih selekcijah se dela resno in kakovostno, zato pa se tudi zmaguje (foto: FB KZS)

Na zasedanju Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (IO KZS) so imeli tokrat precej dela, saj so potrdili spremembe uradnih pravil za košarko 3×3, odobrili poročili o programu dela in o delu reprezentanc, ‘požegnali’ poročila organov in komisij za leto 2021, potrdili zapisnike zadnje redne in dveh korespondenčnih sej ter določili datum naslednje redne seje IO KZS (26. maj) in redne letne skupščine KZS (15. junij).

Poleg tega pa so se posvetili imenovanju oz. potrditvi selektorjev reprezentanc mlajših starostnih kategorij. »Reprezentance bodo v letošnjem poletju vodili Peter Markovinovič (MU20), Danijel Radosavljević (MU18), Dejan Gašparin (MU17), Gregor Gornjec (MU16), Gašper Sluga (ŽU20), Ernest Novak (ŽU18) in Robert Matevžič (ŽU17). Selektor reprezentance deklet do 16 leta starosti bo znan naknadno,« so sporočili s KZS.

Sicer bodo mlade slovenske košarkarice selekcij U-20 in U-18 poleti nastopile na Evropskih prvenstvih divizije B , reprezentanca U-16 pa na EP divizije A. V moški konkurenci bodo selekcije U-20, U-18 in U-16 poleti zaigrale na Evropskih prvenstvih divizije A. Obe selekciji U-17 pa poleti čakata nastopa na svetovnih prvenstvih. Košarkarice bodo zaigrale v madžarskem Debrecenu, košarkarji pa v španski Malagi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.