Naslovnica Gospodarstvo Največji razpis za domačo proizvodnjo elektrike in toplote

Največji razpis za domačo proizvodnjo elektrike in toplote

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo so sporočili, da je bil že objavljen najbolj obsežen letošnji razpis za razvoj domače proizvodnje električne energije in toplote, v sklopu katerega je na voljo 80 milijonov evrov.
Največji razpis za domačo proizvodnjo elektrike in toplote

Sončna elektrarna ob hidroelektrarni Zlatoličje (foto: FB Dravske elektrarne Maribor)

Družba Borzen, katere osnovna dejavnost je izvajanje gospodarske javne službe dejavnosti operaterja trga z elektriko in gospodarske javne službe dejavnosti centra za podpore, je v okviru ukrepov za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo v Uradnem listu RS objavil javni razpis za pomoč v obliki nepovratnih sredstev za investicije v nove proizvodne naprave s področja obnovljivih virov energije.

Z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE) so potrdili, da je to največji letošnji razpis za podporo razvoju domače proizvodnje električne energije in toplote, zanj pa je na voljo 80 milijonov evrov. Poleg navadnih sončnih in vetrnih elektrarn so z vrha MOPE tokrat omenili še visoke subvencije za sončne elektrarne s kulturnovarstvenimi zahtevami in pa tudi za parkirišča.

»Na javni poziv se lahko prijavijo prijavitelji, vpisani v poslovni register, ki izkazujejo registrirano dejavnost glede električne energije ali toplote. Najvišja višina pomoči za posamezno napravo je določena na podlagi metodologije, ki upošteva posebnosti posamezne tehnologije in podvrste naprav, poleg tega pa je odvisna tudi od nazivne moči naprave ter velikosti subjekta, ki se prijavlja na javni poziv,« so še dodali z MOPE.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.