Naslovnica Šport Dober start nove sezone alpskega smučanja le za Ano Bucik

Dober start nove sezone alpskega smučanja le za Ano Bucik

Avtor: Spletno Uredništvo
V avstrijskemu Söldnu se je začela nove tekmovalna sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na ženskem veleslalomu je Ana Bucik včeraj osvojila 11. mesto, moško veleslalomsko tekmo pa so morali danes zaradi premočnega vetra najprej prekiniti, nato pa odpovedati.
Dober start nove sezone alpskega smučanja le za Ano Bucik

Ana Bucik je kot edina v slovenskem taboru dobila točke na uvodu nove sezone (foto: sloski.si)

Tudi tekmovalna sezona 2023-24 svetovnega pokala v alpskem smučanju se je pričela na ledeniku Rettenbach v avstrijskem Söldnu, kjer bi morali biti za uvod na sporedu preizkušnji za veleslalomistke in veleslalomiste. Dekleta so včeraj uspele brez večjih težav izpeljati obe vožnji, na koncu pa je tekmo dobila Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je napadala s četrtega mesta po prvem teku.

Zmagovalka je za dve stotinki sekunde prehitela prvouvrščeno s prvega teka Italijanko Federico Brignone, tretje mesto pa je na koncu osvojila Slovakinja Petra Vlhova, ki je zaostala za 14 stotink. Slovenske barve so v Avstriji zastopale tri tekmovalke, na koncu pa je do točke prišla le Ana Bucik. Primorka je bila po prvem teku štirinajsta, nato pa je v drugem pridobila tri mesta in tako zabeležila svoj najboljši rezultat na tem smučišču, ki ji doslej ni ravno ugajalo.

Drugi slovenski predstavnici na tem veleslalomu Neja Dvornik in Andreja Slokar se nista prebili v drugo vožnjo, tako da nista mogli priti do prvih točk v sezoni. Nato je bila danes na isti lokaciji predvidena še uvodna moška tekma v veleslalomu, a jo je vreme zagodlo organizatorjem. Čeprav so start prestavili nekoliko nižje in tekma sprva dejansko potekala brez težav, pa se je veter okrepil in pri startni številki 47 so jo morali prekiniti.

Za nastop je bilo prijavljenih 73 tekmovalcev, že pri nastopu Žana Kranjca pa so se pričele težave z vremenom, tako da s progo ni opravil najbolje in je bil ob prekinitvi na 16. mestu. Nastopil je tudi drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin, ki pa je napravil večjo napako in se ne bi prebil v drugi tek. Organizatorji so sicer tekmo najprej prekinili, po daljšem čakanju pa so se odločili, da jo kar odpovejo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.