Naslovnica Gospodarstvo Najboljše dijaško podjetje leta 2022 je Resina d. d.

Najboljše dijaško podjetje leta 2022 je Resina d. d.

Avtor: Spletno Uredništvo
Na zaključnem dejanju državnega tekmovanja ‘Moje podjetje’ je letos sodelovalo skoraj 500 dijakov in dijakinj, ki so zato tudi ustanovili kar 104 dijaška podjetja. Naziv ‘Podjetje leta 2022’ je osvojilo dijaško podjetje Resina d. d. iz Biotehniškega centra Naklo, ki izdeluje naravne izdelke – kremo, mazilo za ustnice in žvečilne gumije – iz smrekove smole.
Najboljše dijaško podjetje leta 2022 je Resina d. d.

Predstavnici zmagovitega podjetja Resina  (foto: FB Resina)

Z Urada za intelektualno lastnino so oznanili rezultate letošnjega tekmovanja ‘Moje podjetje‘. V tekočem šolskem letu se je pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih JA Slovenija odvijalo deveto tekmovanje za najboljša dijaška podjetja. Zaključna prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani.

Tokrat je bil na tekmovanju dan poudarek na krožno gospodarstvo, recikliranje materialov in surovin, uporabnosti izdelka v vsakdanjem življenju ter na ekološki naravnosti. »Naziv Podjetje leta 2022 je osvojilo dijaško podjetje Resina d.d. iz Biotehniškega centra Naklo, ki izdeluje kremo, mazilo za ustnice in žvečilne gumije iz smrekove smole. Žirijo so dijakinje prepričale z elementi tradicionalnosti, inovativnosti in ekologije.

Drugo mesto je zasedlo podjetje Campfire d.d., ki iz odpadnih avtomobilskih platišč izdeluje inovativne žare, tretje mesto pa podjetje Malus d.d., ki izdeluje naravno sladilo, ki je pridobljeno iz jabolk in ne vsebuje dodatnih sladkorjev in aditivov. Priznanja so bila podeljena še v 12 kategorijah, kot so na primer najboljša podjetniška ideja, najboljši reklamni film in najboljši izdelek znamke ‘I feel Slovenia’,« so pojasnili z Urada za intelektualno lastnino.

Zmagovalke v kategoriji ‘Podjetja leta 2022’ iz podjetja Resina d. d. so se tudi uvrstile naprej na vseevropsko tekmovanje ‘Company of the Year competition’, kjer se bodo pomerile vrstniki iz preostalih evropskih držav. Sicer pa je Urad za intelektualno lastnino tokrat sodeloval v žiriji za glavno nagrado, kjer je trem najboljšim dijaškim podjetjem razdelil tudi praktične nagrade.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.