Naslovnica Slovenija Na posvetu o zgodnjih in prisilnih porokah v romski skupnosti

Na posvetu o zgodnjih in prisilnih porokah v romski skupnosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Pred dnevi je v Ljubljani potekal obsežen strokovni sestanek na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter ukrepanja v teh primerih. Posvet je bil obenem del projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5).
Na posvetu o zgodnjih in prisilnih porokah v romski skupnosti

Prizor z drugega dela evalvacijskega sestanka (foto: Urad Vlade RS za narodnosti)

Z Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti so pojasnili, da so se evalvacijskega sestanka udeležili predstavniki in predstavnice Sveta romske skupnosti RS, Vrhovnega državnega tožilstva, Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Generalne policijske uprave, Policijske postaje Novo mesto ter Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina.

Poleg tega so bili udeleženci tega pomembnega skupnega evalvacijskega sestanka tudi predstavniki Skupnosti CSD Slovenije, Razvojno-izobraževalnega centra Novo mesto, Ljudske univerze Lendava in cele vrste nevladnih organizacij, kot so Društvo Kralji ulice, Združenje EPEKA, Društvo Loli Luludi, Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja ter Društvo Ključ – center za boj proti trgovanju z ljudmi.

»Namen dogodka je bil oceniti in opraviti evalvacijo do zdaj izvedenih strokovnih predavanj na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti, se pogovoriti o predlogih izboljšav in nadaljnjih korakih, predvsem pa tudi izmenjati predloge oziroma začrtati smernice, kako učinkovito nasloviti romsko skupnost in pristopiti k pripravi video materialov,s katerimi se bodo ozaveščali predvsem pripadniki romske skupnosti,« so pojasnili z Urada.

Sicer so bile v prvem delu strokovnega srečanja predstavljene do zdaj že izvedene aktivnosti glede zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnost, aktivnosti glede osveščanja o škodljivosti teh navad ter najavljen potek naslednjih predavanj v okviru tega projekta. V drugem selu sestanka pa so bile na vrsti delavnice, kjer so prisotni izmenjali izkušnje in predlogi pristopov oz. način dela s pripadniki romske skupnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.