Naslovnica Svet & EU Na konferenci Naš ocean 2023 o vlogah znanosti in mladih

Na konferenci Naš ocean 2023 o vlogah znanosti in mladih

Avtor: Spletno Uredništvo
V Panami od včeraj poteka mednarodna konferenca ‘Naš ocean 2023’, na kateri sodelujejo predstavniki številnih držav, znanstveniki, nevladne organizacije in ostali, ki se jih varovanje oceanov tiče posredno ali neposredno. Konferenca je posvečena predvsem znanstvenim analizam, ki bi morale biti podlaga za vse aktivnosti, na njej pa je prisotna tudi slovenska diplomacija.
Na konferenci Naš ocean 2023 o vlogah znanosti in mladih

Plakat mednarodne konference Naš ocean 2023 (foto: Vlada Republike Paname/MZEZ)

Republika Slovenija že vrsto let podpira mednarodne napore za zaščito morij in porečij, prav tako pa si aktivno prizadeva pri izpolnjevanju ciljev Agende Združenih narodov 2030 za trajnostni razvoj. Tako je Slovenija prisotna tudi v Panami, kjer se je včeraj pričala mednarodna konferenca ‘Naš ocean 2023‘, na kateri sodelujejo visoki predstavniki številnih držav sveta, znanstveniki, nevladne organizacije in drugi, ki so na različne načine povezani z vodno problematiko.

»Na letošnjem osrednjem dogodku za zaščito oceanov bo poudarjen pomen znanstvenih podlag in znanja za sprejem ukrepov in politik za zaščito oceanov, upravljanja morskih virov in njihove trajnostne uporabe. Globalna prizadevanja za izboljšanje stanja oceanov so tesno povezna z odgovornim upravljanjem porečij, biotsko raznovrstnostjo in ukrepi za zmanjševanje negativnih vplivov podnebnih sprememb,« sporočajo z Ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

Slovenijo v Panami zastopa ambasadorka za klimatsko diplomacijo dr. Smiljana Knez, ki bo na osrednjem panelu konference spregovorila o vključevanju mladih v prizadevanja za trajnostno prihodnost. Sicer pa bo naša država letos med 5. do 8. decembrom v Portorožu gostila 23. zasedanje pogodbenic Barcelonske konvencije, kjer bo za dve leti tudi prevzela njeno predsedovanje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.