Naslovnica Šport Na koncu so državnega prvaka krstili

Na koncu so državnega prvaka krstili

Avtor: Spletno Uredništvo

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir, ki je v Lipico pritegnilo 135 jahačev z več kot 180 konji, se je v članski konkurenci zaključilo v znamenju Urha Baumana, poskrbelo pa je tudi za nove državne prvake v vseh ostalih kategorijah.

Na koncu so državnega prvaka krstili31. avgusta in 1. septembra se bodo pomerili še najboljši vozniki vpreg, od 20. do 22. septembra pa bo sledilo še državno prvenstvo v dresurnem jahanju (foto: FB Urh Bauman/CalistoM)

 

Najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir je bil Urh Bauman. Z izjemnim nastopom na kar 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil občinstvo na hipodromu v Lipici in prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci. Na treh tekmah državnega prvenstva je podrl le dve oviri, kar mu je prineslo štiri kazenske točke in prvo mesto. Zasluge za zmago gredo seveda tudi sedemletnemu konju holštajnske pasme Larisalu.

»Larisal je res izjemen konj. Danes je bil najmlajši konj v članski konkurenci, ima le sedem let, vendar menim, da je trenutno najboljši konj v Sloveniji, zato tudi ta uspeh,« je po svečani podelitvi nagrad pojasnil novi državni prvak Urh Bauman, ki vadi v domačem Mariboru. Drugi je bil Primož Rifelj s konjem Chamberlainom (Konjeniški klub Suprinn) z rezultatom 24,62 točke. Bronasta medalja pa je pripadla tekmovalki Tajdi Bossio, ki je s konjem Londonkor (ŠD Konjeniški center Celje) zbrala 26,27 točke.

Ob tem velja spomniti, da je konjeniški šport dejansko edina olimpijska disciplina, v kateri tekmovalci in tekmovalke nastopajo skupaj, v enotni kategoriji. Kot veleva tradicija, sta po proglasitivi najboljših srebrni Primož Rifelj in bronasta Tajda Bossio novega državnega prvaka odnesla vse do vodne ovire, kjer je nato doživel vodni krst. Seveda sta mu najprej čestitala za zasluženo zmago, šele potem sta ga ‘krstila’.  

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir, ki je v Lipico pritegnilo 135 jahačev z več kot 180 konji, je prineslo tudi nove državne prvake v ostalih kategorijah. V kategoriji mladih jahačev U25 se je naziva veselila Tanit Baukman s kobilo Copacabana, srebrna pa je bila Neja Bevc s konjem Cambo, obe iz KK Karlo Maribor. Med mladinci je lovoriko osvojila Anthea Lorber s kobilo Catarina (KK Velenje), druga je bila Hana Strniša s konjem Querenzo (KK Stožice Ljubljana), tretja pa Ajda Ušen s konjem Diamante (KK Slovenj Gradec).

Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ela Železnik s konjem Casscolatrio, medtem ko je bil drugi Mihael Kovačič mlajši s konjem Ali (oba KK Karlo Maribor), tretja pa Katarina Julija Pipan s kobilo Wiktorija (KK PIP Ljubljana). Med amaterji je bila najuspešnejša Brina Sanda s konjem Hollande de Muze B (KK Velenje), druga Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK PIP Ljubljana) in tretja Iza Štrumbelj Oblak s konjem Giandretti Ryal K (KK Velenje),” so preostale rezultate nanizali organizatorji tekmovanja iz Kobilarne Lipica.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.