Naslovnica Kronika Na Goriškem proizvodnja metamfetamina, v Trstu zaseg 4,3 tone koke

Na Goriškem proizvodnja metamfetamina, v Trstu zaseg 4,3 tone koke

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko je slovenska policija včeraj aretirala skupino slovenskih preprodajalcev drog, ki je imela v okolici Nove Gorice celo laboratorij za izdelavo metamfetamina, pa so tržaški policisti danes poskrbeli za eno največjih zaplemb v Evropi – zasegli so namreč kar 4,3 tone kokaina.
Na Goriškem proizvodnja metamfetamina, v Trstu zaseg 4,3 tone koke

Prizor z včerajšnje tiskovne konference PU Nova Gorica (foto: policija.si)

Na Policijski upravi Nova Gorica so včeraj predstavili rezultate preiskave, v kateri je bila razkrita kriminalna združba, ki se je na Severnem Primorskem ukvarjala s prodajo konoplje, metamfetamina, kokaina in heroina na območju Slovenije ter tudi sosednje Italije. Devet ovadenih osumljencev je območij Ljubljane, Nove Gorice in Ajdovščine, na Goriškem pa so odkrili tudi hišni laboratorij za proizvodnjo metamfetamina.

»V okviru preiskovanja navedenih kaznivih dejanj je bilo zaseženih nekaj več kot 4 kg suhe konoplje, več kot 200 gramov amfetamina, manjša količina, kokaina in heroina, protipravno pridobljena gotovina, pripomočki za prodajo prepovedanih drog, strelivo, domnevno ponarejeni recepti, več ponarejenih evrskih bankovcev in več drugih predmetov, ki so jih osumljeni uporabljali,« so med drugim pojasnili s Policije.

Danes pa je iz bližnjega Trsta prišla novica o rekordni zasedbi kolumbijskega kokaina. Kar 4,3 tone so ga namreč italijanski varnostni organi prestregli v obsežni mednarodni akciji. Po poročanju italijanskih medijev naj bi bil ta kokain v maloprodaji vreden več kot 240 milijonov evrov. Poleg tega pa so policisti iz več držav pridržali 38 oseb iz Kolumbije, Italije, Slovenije, Hrvaške, Bolgarije in Nizozemske, zaseženih pa je bilo tudi nekaj manj kot 2 milijona evrov gotovine.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.