Naslovnica Šport Na evropskih prvenstvih ni lahkih nasprotnikov

Na evropskih prvenstvih ni lahkih nasprotnikov

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bil na sporedu žreb skupin za evropsko prvenstvo v fustalu, ki bo v drugi polovici januarja in prvih dneh februarja prihodnjega leta potekalo na Nizozemskem. Žreb se je razpletel tako, da bo Slovenija igrala v skupini B, kjer bodo še Kazahstan, Italija in Finska.
Prizor z včerajšnjega žreba z logotipom prvenstva in pokalom za zmagovalce (foto: FB Futsal NZS)

Na včerajšnjem žrebu, ki je potekal v nizozemskem mestu Zeist v bližini Utrechta, je prisotne najprej nagovoril slovenski predsednik evropske nogometne zveze UUEFA Aleksander Čeferin, nato pa sta spregovorila še Just Spee, predsednik nizozemske nogometne zveze, in portugalski selektor Jorge Braz. Leta 2018 so namreč na zadnjem EP, ki ga je gostila Slovenija, prav Portugalci osvojili prvo mesto.

Sledil je žreb, po katerem se je Slovenija znašla v skupini B. Tam bo merila moči z Italijo, Finsko in Kazahstanom. Italija je za Slovenijo nasprotnik, ki je sicer težko premagljiv, a naše fante za to tekmo zagotovo ni potrebno dodatno motivirati. Finska bi morala biti vsaj na papirju najlažji nasprotnik v skupini, medtem ko je brazilsko obarvani Kazahstan 3. oktobra končal letošnje svetovno prvenstvo na četrtem mestu, potem ko je v malem finalu izgubil proti Braziliji s 4:2.

»Dobili smo zahtevno skupino. Mora pa biti naš cilj, da se uvrstimo na prvi dve mesti in se prebijemo v četrtfinale, za kaj takega premoremo kvaliteto. Vsi trije naši tekmeci, Kazahstan, Italija in Finska so dobre ekipe. Kazahstan je igral na svetovnem prvenstvu, Finska zadnje čase napreduje, Italija pa je vedno v vrhu,« je včerajšnji žreb za spletno stran Nogometne zveze Slovenije komentiral kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar.

Sicer bo slovenska futsal reprezentanca med 19. januarjem in 6. februarjem 2022 nastopila že na svojem sedmem evropskem prvenstvu, prvič pa jo bo na tem tekmovanju vodil selektor Tomislav Horvat, ki je bil skupaj s referentom NZS za futsal Stanetom Kokaljem med žrebanjem tudi osebno prisoten na Nizozemskem. Tekme bodo na sporedu v Amsterdamu (dvorana Ziggo Dome) in v Groningenu (dvorana Martini Plaza).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.