Naslovnica Šport Mura si proti Žalgirisu močno želi zmage

Mura si proti Žalgirisu močno želi zmage

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko je bil bolgarski Ludogorec v 2. predkrogu Lige prvakov boljši od Mure, sedaj slovenske prvake čakajo popravni izpiti. Jutri ob 20. uri bodo tako Prekmurci v 3. predkrogu Evropske lige gostili litovski Žalgiris.
Povratnik k Muri Mitja Lotrič bi lahko bil napadalsko presenečenje za nasprotnike (foto: FB Mura/fotolens.si)

Nogometašem Mure začetek nove tekmovalne sezone ni prinesel prav nobene radosti, saj je v domačem slovenskem prvenstvu po prvih treh krogih presenetljivo celo na zadnjem mestu, potem ko je doslej osvojila le eno točko. Tudi na dvojnem obračunu drugega predkroga Lige prvakov proti bolgarskemu Ludogorcem prekmurski črno-beli niso bili uspešni, tako da so sedaj že pet tekem zapored brez zmage.

Vseeno varovance trenerja Anteja Šimundže čakajo še najmanj 4 tekme v evropskih tekmovanjih. Prvi dve bosta proti litovskemu Žalgirisu, uvodna bo že jutri ob 20. uri na murskosoboški Fazaneriji. »Če bodo črno-beli na dveh tekmah boljši od litovskega prvaka, bi si s prebojem v t.i. ‘play-of UEFA Evropske lige zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu novoustanovljene UEFA Evropske konferenčne lige,« so pojasnili z Nogometne zveze Slovenije.

Mura bo proti Litovcem, ki ne prihajajo iz Kaunasa, ampak iz Vilne, zaigrala brez vezista Nina Koutra, ki se je pravkar preselil k novemu delodajalcu v Turčijo. Slovenski prvaki pa so se v zadnjih dneh okrepili z Žigo Škoflekom ter povratnikoma Nikom Lorbkom in Mitjo Lotričem, tako da bodo nogometaši iz Murske Sobote odslej igrali še v nekoliko bolj kakovostni zasedbi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.