Naslovnica Šport Moštva v razredu MotoGP začenjajo testiranja v Sepangu

Moštva v razredu MotoGP začenjajo testiranja v Sepangu

Avtor: Spletno Uredništvo
Moštva v  razredu MotoGP jutri začenjajo sezono 2023 s tridnevnim testiranjem na stezi v Sepangu. V Maleziji tokrat še ne bo svetovnega prvaka Francesca Bagnaie in večine ostalih najboljših, na stezi se bodo vrstili predvsem tovarniški testni vozniki tega elitnega razreda motociklističnega športa.
Moštva v razredu MotoGP začenjajo testiranja v Sepangu

Svetovni prvak v razredu MotoGP Francesco Bagnaia na svojem zmagovitem Ducatiju (foto: FB Ducati)

Tridnevno testiranje na dirkališču v malezijskem Sepangu, ki bo trajalo od jutri (5. februarja) do torka (7. februarja), je v bistvu ogrevanje pred prvim uradnim testom sezone 2023 svetovnega prvenstva v razredu MotoGP. Prvi skupni test vseh voznikov vseh moštev v kraljevskem razredu motociklističnega dirkanja bo nato na isti progi na sporedu od prihodnje nedelje 10. februarja do torka 12. februarja.

Tokrat bodo ekipe na dirkališču Sepang International Circuit preizkušale različne nastavitve in poskrbele za temeljno pripravo motorjev, preden bodo nanje sedli moštveni vozniki. Tako bo v Maleziji v naslednjih dneh za Ducati testiral dolgoletni testni voznik Michele Pirro (in najbrž še kdo od voznikov številnih satelitskih moštev Ducatija). Yamaha bo na asfalt poslala kar tri testne dirkače in sicer Cala Crutchlowa, Katsuyukija Nakasugo ter Kohto Nozaneja.

Po podatkih uradne spletne strani motogp.com bo za Aprilio testiral le Lorenzo Savadori, pri Hondi pa Stefan Bradl. Za avstrijski KTM bosta preizkušala novosti Dani Pedrosa in dolgoletni testni dirkač Mika Kallio, morda pa se jima bo pridružil  tudi Jonas Folger. Poleg izkušenih veteranov dirkanja bo v Sepangu vozil vsaj en debitant, sicer aktualni svetovni prvak v razredu Moto2 in sedaj član ekipe GASGAS Factory Racing Tech3 Augusto Fernandez.

Pred pričetkom sezone 2023 v razredu MotoGP naj bi imel Ducati po mnenju vseh poznavalcev z naskokom najboljši motocikel. Yamaha kot že vrsto let še vedno išče dodatno moč motorja, Honda pa bi rada izboljšala predvsem aerodinamiko in vodljivost motorja. KTM naj bi uporabil novo šasijo in novo razporeditev teže motorja, medtem ko naj bi Aprilia poskusila najti nekaj več navora in hkrati prenesti več moči na asfalt.

Po tem uvodnem testu v Sepangu bo, kot že omenjeno, čez teden dni sledil še prvi uradni test sezone z vsemi najboljšimi motociklisti. Nato bo karavana razreda MotoGP 11. marca na portugalskem dirkališču v Portimau opravila še drugo uradno testiranje pred startom sezonbe, 26. marca pa se bo na isti stezi z Veliko nagrado Portugalske pričelo tudi svetovno prvenstvo 2023.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.