Naslovnica Kronika Mojstrov za volani nikoli ne zmanjka

Mojstrov za volani nikoli ne zmanjka

Avtor: Spletno Uredništvo
Med nadzorom na dolenjski avtocesti so policisti naleteli na zares nenavaden prizor. Madžarski voznik tovornega kombija se je namreč vozil brez ene gume. Poleg tega sploh ni bil edini, ki bo moral globoko seči v denarnico…
Mojstrov za volani nikoli ne zmanjka

Kot kaže se je nekdo celo potrudil, da lepo obreže ostanke počene gume (foto: policija.si)

Lahko si predstavljamo začudenje na obrazu policistov iz Specializirane enote za nadzor prometa na Generalni policijski upravi, ki so nadzirali promet na dolenjskem delu slovenskega avtocestnega omrežja. Ko so med varnostno –preventivno akcijo preusmerjali vozila skozi počivališče Dul, so poleg drugih ustavili tudi tovorni kombi znamke Renault Master, ki ga je vozil državljan Madžarske in takoj ugotovili, da je nekaj močno narobe.

»Kot so ugotovili policisti, ustavljeno tovorno vozilo ni bilo tehnično brezhibno, saj druga os ni bila opremljena s po dvema pnevmatikama levo in desno, ampak je bila na desni strani nameščena le ena, notranja pnevmatika, na platišču za zunanjo pnevmatiko pa so bili le ostanki raztrgane pnevmatike. Policisti so tovorno vozilo izločili iz prometa in mu do odprave tehnične hibe začasno odvzeli registrske tablice,« so pojasnili s Policije.

Seveda si bosta voznik in tuja pravna oseba, ki je lastnik kombija, potovanje po Dolenjski dobro zapomnila. Policija jim je namreč napisala kazen, oziroma jim odmerila globo za ta nenavaden prekršek. Policija pa je še dodala, da so v sklopu tega nadzora na avtocesti merili tudi spoštovanje z oznakami predvidenih hitrosti.

Tako so na odseku, kjer potekajo dela, našteli kar 33 prekoračitev hitrosti. Rekorderju so na tem kraju, kjer je bila omejitev 60 km/h, namerili kar 139 km/h. Tudi on bo moral preveriti stanje na bančnem računu, saj ga čaka visoka kazen.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.