Naslovnica Magazin Moč umetne inteligence in mobilne telefonije pete generacije

Moč umetne inteligence in mobilne telefonije pete generacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics Co., Ltd. je na novinarski konferenci na sejmu IFA v Berlinu izpostavila svojo zavezanost razvoju vrhunskih izdelkov in storitev, ki bodo oblikovali povezano življenje v prihodnosti. Samsung je v Nemčiji pokazal, kako lahko prodorne tehnologije, ki jih poganjata umetna inteligenca (AI) in internet stvari (IoT), ljudem izboljšajo vsakdan.

Samsung Q900 2Samsung QLED 8K TV – televizor Q900R serije s tehnologijo na osnovi umetne inteligence (foto: samsung.si)

 

Samsung je v zadnjih mesecih napovedal naložbe v višini več milijard dolarjev, da bi zagotovil nadaljnjo integracijo novosti na področju strojne in programske opreme ter pri storitvah. Južnokorejski velikan se trudi, da uporabnikom približa moč umetne inteligence in mobilne telefonije pete generacije. Z ustanovitvijo raziskovalnih centrov za umetno inteligenco po svetu, vključno z nedavno odprtim centrom v Cambridgeu v Združenem kraljestvu, Samsung pričakuje sodelovanje z več tisoč priznanimi strokovnjaki.

Skupaj bodo razvijali umetno inteligenco, prilagojeno posamezniku tako, da se nenehno uči ter izboljšuje življenje uporabnika na čedalje inteligentnejši, uporaben in oseben način. Predpogoj za naslednjo dobo povezanega življenja je napredna omrežna infrastruktura. S svojo aktivno vlogo pri vzpostavljanju 5G industrijskih standardov je Samsung v vodstvu pri predstavitvi omrežij naslednje generacije.

Pri podjetju Samsung se zavedajo, da imajo s celostno ponudbo najsodobnejših AI ter IoT izdelkov in storitev edinstveno pozicijo na trgu. Uporabnikom nudijo široko paleto televizorjev, zaslonov, avdio naprav, domačih gospodinjskih aparatov in mobilnih naprav. »Prizadevamo si za novo dobo povezanega življenja, v kateri naši izdelki in storitve brezhibno komunicirajo med seboj in našim uporabnikom zagotavljajo bogatejše, pametnejše in zabavnejše življenje,« je na sejmu IFA v Berlinu poudaril HS Kim, predsednik in izvršni direktor oddelka za potrošniško elektroniko v družbi Samsung Electronics.  

Na temelju mobilne telefonije pete generacije podjetje še letos v Združenih državah Amerike načrtuje predstavitev prve domače gigabitne širokopasovne povezave na svetu (5G Fixed Wireless Access). Samsung je na sejmu IFA 2018 stopil velik korak naprej v industriji vizualnih zaslonov. Predstavil je Samsung QLED 8K TV; televizor Q900R serije s tehnologijo na osnovi umetne inteligence, ki omogoča nadgradnjo ločljivosti na 8K (‘8K AI Upscaling’).

QLED 8K TV je na v štirih različicah velikosti zaslona (163 cm, 189 cm, 205 cm, 216 cm) in ima številne izboljšave (med njimi ‘Real 8K Resolution’, ‘Q HDR 8K’ in ‘Quantum Processor 8K’), zaradi katerih slike v ločljivosti 8K zares zaživijo. ‘Real 8K Resolution’ tehnologija lahko prikazuje najvišjo svetlost 4000 nitov, kar predstavlja standard za večino filmskih studiev. ‘Q HDR 8K’, ki jo poganja HDR10+ tehnologija, prikazuje popolne barve in ustvarja realistične slike, kot si jih je zamislil ustvarjalec.

‘8K AI Upscaling’ tehnologija je zasnovana z namenom, da ne glede na kakovost ali format originala neke vsebine tako sliko kot zvok izboljša na raven premijske kakovosti 8K. Med novostmi je Samsung napovedal še The Wall, najnovejši Micro LED zaslon, zasnovan za podjetja in uporabo v okoljih izven doma. Odlikuje ga napredna tehnologija za samodejno osvetlitev zaslona (angl. self-emitting display technology) in modularni dizajn.

Tako je popolnoma prilagodljiv, uporabniki pa se lahko odločijo o umestitvi zaslona v prostor. Na dogodku je Samsung predstavil še nov televizor v The Frame liniji z diagonalo zaslona 123 cm. Zahvaljujoč ‘Easy Discovery’ lastnosti lahko uporabnik preprosto dostopa do umetniških del. Izbrane slike se prikažejo na zaslonu, ne da bi se uporabnik izgubil med več sto različnimi možnostmi slik, so poudarili pri Samsungu.

Trgovina (Art Store) dobiva še bogatejšo zbirko; na voljo je več kot 850 umetniških del od nekaterih najbolj priznanih umetniških ustanov na svetu, vključno z Državnimi muzeji v Berlinu, Muzejem kraljice Viktorije in princa Alberta in muzejem Tate. Tudi kakovost zvoka ostaja ena ključnih prioritet podjetja. To dokazuje predstavitev vrhunskih zvočnikov HW-N950 in HW-N850, ki so nastali v sodelovanju družb Samsung in Harman Kardon. S podporo Dolby Atmos in DTS:X oboji ustvarijo poglobljeno zvočno okolje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.