Naslovnica Šport Mladi slovenski rokometaši EP U-18 pričenjajo v težki skupini

Mladi slovenski rokometaši EP U-18 pričenjajo v težki skupini

Avtor: Spletno Uredništvo
V Črni gori se jutri pričenja letošnje evropsko prvenstvo za rokometaše do osemnajstega leta starosti. Slovensko reprezentanco v prvem delu tekmovanja čaka izjemno težka skupina C, v kateri so še Srbi, Norvežani in Danci, zato v našem taboru o končni uvrstitvi trenutno niti ne razmišljajo preveč. Vsi se namreč dobro zavedajo, da se je potrebno osredotočiti na vsako tekmo posebej.
Mladi slovenski rokometaši EP U-18 pričenjajo v težki skupini

Slovenska reprezentanca U-18 na eni od zadnjih pripravljalnih tekem (foto: FB RZS)

Z Rokometne zveze Slovenije (RZS) so spomnili, da se v črnogorski prestolnici Podgorici jutri (četrtek, 4. avgusta) pričenja letošnje evropsko prvenstvo za rokometaše do osemnajstega leta starosti. Slovenska reprezentanca je priprave zaključila v Zrečah, kjer je nazadnje odigrala dve pripravljalni tekmi prav proti črnogorskim rokometašem. Prvi dvoboj je Slovenija zmagala z 28:21, drugega pa malce bolj tesno – z 28:25.

Nato je selektor Sandi Markl izbral 16 igralcev za EP in sicer so to Tai Balažic, Alen Begić Zbačnik, Nejc Hriberšek, Lun Ključanin, Vid Kompare, Lucijan Korošec, Tio Malović, Mai Marguč, Ivo Jan Marušić, Ian Mesarec, Malik Mlivić, Luka Muhič, Žan Nadarević, Mark Šalamon, Lan Šinigoj in Nace Zajc. Pomočnik selektorja je Jaka Peterlin, tehnični vodja Tomaž Juršič, terapevt Anže Dolničar, vodja reprezentance pa bivši članski reprezentant Jure Natek.

Slovensko reprezentanco U-18 v prvem delu tekmovanja čakajo nastopi v zelo težki skupini C, v kateri se bodo naši najprej jutri ob 18. uri srečali s selekcijo Norveške. V petek bo ob 18. uri na sporedu še dvoboj s srbsko reprezentanco, za konec pa po sobotnem dnevu premora v nedeljo sledi še srečanje z dansko izbrano vrsto U-18. Vse tri tekme, ki jih bo gostila dvorana Morača, bo moč v živo spremljati prek EHF TV.

»V drugi del prvenstva bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine, medtem ko tretje in četrtouvrščeno čakajo boji za končno 9. mesto. Tam se bodo Slovenci, glede na uspešnost v prvem delu, pomerili z dvojico skupine D, ki je tvorijo Španija, Švedska, Francija in Ferski otoki. Letošnje evropsko prvenstvo bo tudi kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo ob 10. julija prihodnje leto potekalo na Hrvaškem,« so še pojasnili z RZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.