Naslovnica Šport Mlade slovenske rokometašice pričenjajo s svetovnim prvenstvom

Mlade slovenske rokometašice pričenjajo s svetovnim prvenstvom

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko žensko kadetsko reprezentanco jutri čaka uvodni nastop na Svetovnem prvenstvu za rokometašice do 18. leta starosti. SP gosti Severna Makedonija, naše pa se bodo na prvi tekmi srečale z Nizozemsko.
Mlade slovenske rokometašice pričenjajo s svetovnim prvenstvom

Slovenska ekipa med eno zadnjih pripravljalnih tekem (foto: FB RZS)

Slovenska reprezentanca kadetinj oziroma igralk od 18. leta starosti jutri v Skopju  čaka uvodni nastop na svetovnem prvenstvu. Dekleta slovenskega selektorja Boruta Hrena so zaključni del priprav opravile v Zrečah, odigrale pa so tudi zadnji dve pripravljalni tekmi proti vrstnicam iz Hrvaške. Prvi dvoboj se je končal neodločeno – 25:25, na drugem srečanju pa so Slovenke doživele poraz z 22:19.

Slovenska ekspedicija je v Severno Makedonijo odpotovala z zasedbo, v kateri so Nena Černigoj, Azra Zulić, Nika Ocepek, Urša Matekovič, Deja Udovč, Tinkara Kogovšek, Ina Simič, Elena Erceg, Stina Jazbinšek, Lara Bukovec, Naja Kokalj, Tea Pogorelc, Dijana Đajić, Klara Zel, Zala Vuk in Saša Posega. Dekleta se bodo najprej jutri ob 18.30 pomerila z Nizozemsko, v ponedeljek ob 20.30 z Romunijo in v torek ob17. uri še z Gvinejo.

“Pričakovanja in želje morajo biti vedno visoke. Ne glede na to, bo potrebno v mislih imeti le naslednjo tekmo in na njej poskusiti doseči zmago. Sploh na prvih dveh tekmah nam bodo nasproti stale renomirane tekmice. Upam, da z dekleti prikažemo dobro igro. Če se bo to poklopilo, potem tudi rezultat ne bi smel izostati,” je med drugim napovedal slovenski selektor Borut Hren. Sicer na SP sodeluje 32 reprezentanc, ki so razdeljene ne 8 skupin.

Iz vsake skupine bosta v boje za medalje napredovali 2 najboljši reprezentanci skupine prvega dela, slabši dve izbrani vrsti pa bosta zaigrali v ‘Predsedniškem pokalu’, oziroma za razvrstitev od 17. mesta do 32. mesta. Za Slovenijo bo tako že prva tekma izjemno pomembna, proti Nizozemski pa bo najbrž ključna igra naših v obrambi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.