Naslovnica Oglaševanje Mesto kjer zadiši sivka

Mesto kjer zadiši sivka

Avtor: Spletno Uredništvo

Dišave iz mesta nad reko je družinsko podjetje, kjer boste vsi ljubitelji sivke, našli 100% BIO sivkine proizvode…..

Mesto kjer zadisi sivka

Sivka ima za sabo dolgo zgodovino…..(foto: pixabay.com)

 

Pisalo se je leto 2007, ko sva z ženo prišla na idejo, da bi naredila nasad sivke. Ker pa sva ravno v tistem obdobju imela druge obveznosti, je nasad sivke moral počakati vse do leta 2011. In tako sva istega leta na prigovarjanje ostalih družinskih članov zorala prve njive ter posadila prvih 5.000 ekološko pridelanih sadik imenovanih Lavandula xintermedia. Z leti je potreba po naših proizvodih postajala vse večja. Vendar pa trenutne sadike niso zadovljile vseh potreb, zato smo v letu 2016 nasadili še okoli 10.000 novih sadik ter eno celotno njivo namenili sivki sorte Angustifolia.

Zaradi prave lege polj, ustrezne temperature in osončenosti, prave sestave tal kot tudi ostalih primernih klimatskih razmer, je naša sivka plemenita rastlina. Tudi v najhujših sušnih obdobjih namreč dobiva vso minimalno vlažnost iz podzemlja reke Reke.

 

KRATKA ZGODOVINA SIVKE

Že stari Egipčani so v samostanskih vrtovih Tibeta cenili sivko. Tudi Kleopatra in Nefriti (bila je glavna žena faraona 18.dinastije Amenhotepa IV) sta se zavedali, da je telo katero je odišavljeno s sivko, bolj čarobno in zapeljivo.

V srednjem veku pa je ta omamna rastlina prišla vse do samostanov v Nemčiji. Že v tistih časih je bila sivka znana po svoji zdravilni moči. Ta krasna mediteranska rastlina je okoli leta 1300 “našla pot” do angleških samostanskih vrtov. Prav v Angliji je s pomočjo takratne kraljice Viktorije sivka doživela nadaljni razcvet. V 17. stoletju pa so tudi v Franciji začeli kultivirati to nadvse priljubljeno rastlino. In tako je provansa postala Evropsko središče pridelovanja sivke.

V današnjem času pa se sivka goji in sadi po celotni zemeljski obli. Tudi na Krasu je iz leta v leto vedno več pridelovalcev te zdravilne mediteranske rastline. Leta 2008 je bila sivka uradno razglašena za zdravilno rastlino.

Mesto kjer zadisi sivka 1

Že stari Egipčani so cenili sivko…. (foto: facebook.com/sivcek.divaca)

 

Danes vam v našem podjetju Dišave iz mesta nad reko nudimo 100% BIO kozmetične izdelke in čistila. Vsi izdelki imajo certifikat in so okolju prijazni, ker se ne uporablja nobenih umetnih konzervansov.

V čistilih ne boste našli nobenih fosfatov in kar je najpomembnejše, da so vsa čistila tudi bio razgradljiva. Lahko pa se tudi pohvalimo, da smo prvi v Sloveniji (in menda tudi v Evropi), začeli s proizvodnjo 100% Bio čistil.

Vse naše izdelke boste našli v nekaterih trgovinah širom celotne Slovenije, lahko jih naročite preko naše spletne trgovine ali pa nas obiščete v Divači in jih kupite direktno pri nas.

Zavedamo se tudi, da plastična embalaža negativno vpliva na okolje, zato so vsi naši izdelki shranjeni v embalaži katera je okolju prijazna. Ravno zaradi tega razloga delujejo v Ljubljani, na Vrhniki in v Novi Gorici, avtomatske polnilnice za nekatero kozmetiko in čistila. Želimo se namreč usmeriti tudi v prodajo brez embalaže oz. embalažo za večkratno uporabo.

Mesto kjer zadisi sivka 2

Vsi naši izdelki so shranjeni v okolju prijazni embalaži….(foto: facebook.com/sivcek.divaca)

 

Vabimo vas, da tudi sami spoznate prednosti in pozitivne učinke naših Bio proizvodov.

 

Dišave iz mesta nad reko
Stojan Korošec
Ulica Gregorja Žiberne 4
6215 Divača

Kontakti:
Tel: +386 (0) 31 605 268
E-mail: info@sivcek.si
Spletna stran: www.sivcek.si

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.