Naslovnica Šport Mercedes je umaknil pritožbo, Hamilton pa bi lahko končal kariero

Mercedes je umaknil pritožbo, Hamilton pa bi lahko končal kariero

Avtor: Spletno Uredništvo
Zgodba o razpletu svetovnega prvenstva v formuli 1 še ni končana. Max Verstappen sicer ostaja svetovni prvak, Mercedes je celo umaknil svojo pritožbo, a je hkrati bojkotiral vsakoletno podelitev nagrad FIA. Lewis Hamilton, ki je pravkar prejel viteški naziv, pa baje razmišlja, da bi končal kariero.
Hamilton po zmagi v Džedi na predzadnji dirki sezone, morda celo zadnji zmagi v karieri (foto: FB Mercedes Petronas)

V zadnjih dneh se je v svetu Formule 1 zvrstila serija novic. Najprej je moštvo Mercedesa sporočilo, da umika svojo pritožbo glede spornega dogajanja na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju. Šef nemške ekipe Toto Wolff je pojasnil, da je šlo za težko odločitev, saj bi po njegovem mnenju Mercedes zagotovo zmagal na sodišču. Vendar pa naj bi voznik Lewis Hamilton že v torek sam predlagal moštvu, naj umakne pritožbo.

Medtem je mednarodna avtomobilistična zveza FIA prav včeraj v Parizu pripravila vsakoletno podelitev nagrad. Moštvo Mercedesa jo je tokrat vsaj delno bojkotiralo, saj ni poslalo vozil na tradicionalno fotografiranje, dogodka se ni udeležil vodja ekipe Toto Wolff in tudi sedemkratni svetovni prvak Lewisa Hamiltona ni bilo na podelitev. Prvi mož FIA Jean Todt je zato omenil tudi možnost, da bi odsotne kaznovali, kar pa se najbrž ne bo zgodilo.

Lewis Hamilton je sicer predvčerajšnjim prejel plemiški naziv in sicer kar na gradu Windsor s strani angleškega princa Charlesa, vendar pa obstaja bojazen, da se bo Sir Lewis Hamilton pozimi umaknil iz dirkanja. Ker je na to možnost ta teden namignil kar njegov vodja moštva Wolff, utegne biti v tem namigu vsaj nekaj resnice. Precej večja možnost od slovesa Hamiltona pa se sicer trenutno zdi slovo kontroverznega direktorja dirk Formule 1 Michaela Masija.

Slednji je v zadnji sezoni s svojim tolmačenjem pravil neposredno skrojil razplete kar nekaj dirk, še posebej opazen pa je bil njegov vpliv na zadnjih dveh velikih nagradah pravkar končane sezone 2021. Ljudje imajo radi Formulo 1 zaradi dogajanja na stezi in ne zaradi  funkcionarjev. Slednji pa so svoje delo v zadnji sezoni opravljali slabo, prepočasi in nekonsistentno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.