Naslovnica Kronika Med vikendom kar tri nenavadne smrtne žrtve

Med vikendom kar tri nenavadne smrtne žrtve

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna je bilo na vrsti Martinovanje, kljub vsem možnim tveganjem, ki so povezana s pretiranim konzumiranjem alkohola, pa nihče ni pričakoval, da bodo letošnja praznovanja ob godu Sv. Martina v Sloveniji zaznamovale tudi tri precej neobičajne smrtne žrtve.
Med vikendom kar tri nenavadne smrtne žrtve

Morje ima sredi novembra 20 stopinj, včeraj pa so v rekah našli 2 utopljenca (foto: SJ)

Že v petek (10. novembra) je v Šempetru pri Gorici prišlo do dogodka, ki se je kasneje izkazal za tragičnega. Pozno popoldan je namreč na skupino ljudi, ki so v parku v neposredni bližini cerkve praznovali god Svetega Martina, nenadoma padlo drevo. Lipa, za katero se je kasneje izkazalo, da je bila znotraj trhla, je zadela 73-letno domačinko. Hudo ranjeni ženski so takoj pomagali in jo tudi hitro prepeljali v vsega 100 metrov oddaljeno šempetrsko bolnišnico.

Kljub vsemu trudu reševalcev pa je naslednje jutro (v soboto, 11. novembra) gospa podlegla poškodbam. Če je bila že ta smrt plod res malo verjetnega naključja, pa je le dan kasneje prišlo do še bolj nenavadnega spleta okoliščin. Včeraj zjutraj (v nedeljo, 12. novembra ) so namreč na dveh povsem različnih koncih Slovenije v razmiku vsega 6 minut našli dva utopljenca, oziroma dve trupli v vodi.

»Ob 7.55 so v Ločici ob Savinji v občini Polzela gasilci PGD Ločica ob Savinji iz Podvinske struge s pomočjo vrvi iznesli utopljeno osebo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.  Ob 8.01 so na Senovem, občina Krško, gasilci PGE Krško iz potoka s pomočjo vrvi in nosil iznesli na brežino utopljeno osebo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe«, so zapisali v dnevnem poročilu Uprave RS za zaščito in reševanje.

Do utopitev je torej prišlo na Štajerskem in na Dolenjskem, ne pa na primer ob slovenskem delu Jadranskega morja, kjer je voda imela včeraj še vedno ‘poletnih’ 20 stopinj Celzija, zato so mnogi kopalci sredi novembra uživali v plavanju (v morju je bilo vsaj 5 stopinj Celzija topleje kot zunaj na obali). Za obe skrivnostni utopitvi sicer pristojni organi še zbirajo informacije, tako glede identitete žrtev, kot tudi glede vzroka smrti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.