Naslovnica Gospodarstvo Med poletno sezono z Brnika na mnoge nove destinacije

Med poletno sezono z Brnika na mnoge nove destinacije

Avtor: Spletno Uredništvo
Družba Fraport Slovenija, ki upravlja z Letališčem Brnik, je že konec pravkar minulega leta napovedala vzpostavitev novih rednih letalskih linij v koledarskem letu 2023. Posebej pa so se posvetili poletni turistični sezoni, ko bo moč z ljubljanskega letališča poleteti na številne nove destinacije.
Med poletno sezono z Brnika na mnoge nove destinacije

Ta prizor z Maldivov izjemno lepo ponazarja, kaj mnogi smatrajo kot idealen dopust (foto: FB Fraport Slovenija)

Družba Fraport Slovenija, ki upravlja z največjim slovenskim mednarodnim letališčem na Brniku, je konec leta napovedala tudi povečanje čarterskih letalskih linij v poletni turistični sezoni 2023. Že med poletjem 2022 se je na letališče vrnila prava popotniška gneča, kar je bil najlepši znak, da pandemija koronavirusa Covid 19 usiha. Sicer dokončnih uradnih številk  še niso objavili, a bo skupno število potnikov na Brniku za leto 2022 blizu okroglemu milijonu.

V obdobju od januarja do konca novembra leta 2022 so namreč po podatkih družbe Fraport Slovenija v javnem prometu na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika oskrbeli 909.634 potnikov. Torej je bilo v prvih 11 mesecih leta 2022 potnikov na Brniku kar za 141% več kot v enakem obdobju leta 2021 – predlani je pandemija koronavirusa izjemno negativno vplivala na ves globalni letalski potniški promet.

Sedaj prve napovedi letov na popularne poletne počitniške destinacije v sezoni 2023 kažejo tudi na precej bogatejšo ponudbo čarterskih letov. Poleg vseh klasičnih destinacij na številnih različnih grških otokih, v Egiptu, v Tuniziji in v Turčiji, bo letos poleg običajnih rednih letov za Kanarske otoke na voljo razširjena ponudba linij za Španijo in sicer za mesta Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla ter Girona.

Poleg tega bodo slovenske turistične agencije za prihajajoče poletje pripravile potovanja s čarterji na najbolj zanimive portugalske destinacije Madeiro, Porto in Azorsko otočje, v Jordanijo in na Zelenortske otoke. Posebej veliko novosti pa se napoveduje za sever Evrope, saj bodo predvidoma na voljo čarterski leti za Nizozemsko, Latvijo, Škotsko, Ferske otoke in za Islandijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.