Naslovnica Šport MBT Slavnik je največja gorsko-kolesarska dirka za rekreativce

MBT Slavnik je največja gorsko-kolesarska dirka za rekreativce

Avtor: Spletno Uredništvo
Čez nekaj tednov bo ponovno na vrsti gorsko-kolesarski maraton MTB Slavnik s stratom v Hrpeljah. Tudi za 5. izdajo tega rekreativno-športnega dogodka se napoveduje množična mednarodna udeležba.
MBT Slavnik je največja gorsko-kolesarska dirka za rekreativce

Skupni pozdrav tik pred startom lanske preizkušnja MBT Slavnik  (foto: PR MBT Slavnik/Društvo Raketa)

Letos je na sporedu 5. gorsko-kolesarski maraton MTB Slavnik, tekmovalni segment prireditve s startom v Hrpeljah pa je predviden za nedeljo, 14. maja. Tekmovalci se bodo lahko podali o treh različnih trasah. Celoten program se bo pričel že dan pred tem (v soboto, 13. maja 2023) in sicer v Hotelu Admiral v Kozini, kjer bodo tekmovalci lahko prevzeli startne številke in se družili med okušanjem testenin na t.i. ‘pašta-zabavi’.

»V nedeljo se prizorišče seli k vaškemu domu v Hrpeljah, kjer bo tudi pestro spremljevalno dogajanje. S tradicionalnim kuhanjem domačih jedi, ponudbo stojnic z lokalnimi ponudniki, MTB poligonom za najmlajše in bogatim odrskim dogajanjem. Poleg gorskih kolesarjev zato prireditev obiščejo tudi številni drugi obiskovalci in ljubitelji rekreativnih druženj, kar kaže, da gre tudi za prvovrstni turistični dogodek,« pravijo organizatorji.

Slednji zaradi dobrih izkušenj s prvih štirih gorsko-kolesarskih maratonov MBT Slavnik napovedujejo, da bo letos udeležencev iz Slovenije in tujine okrog 500. Zanje bodo tudi tokrat na voljo tri različno zahtevne trase, ki pa se vsako leto malce spremenijo, saj jih popestrijo z izbiro novih odsekov.

Tako bo letos najdaljša trasa, ki bo dolga 66 kilometrov, malce manj zahtevna, nekoliko drugačni pa bosta tudi preostali dve krajši progi. Organizatorji sicer zbirajo prijave na spletni strani mtbslavnik.si, sicer pa zagotavljajo, da je MBT Slavnik že postal največji gorsko-kolesarski dogodek v Sloveniji za športnike rekreativce.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.