Naslovnica Kronika Skupni slovensko-hrvaški poostren nadzor prometa

Skupni slovensko-hrvaški poostren nadzor prometa

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija bo v ponedeljek sodelovala v akciji poostrenega nadzora prometa skupaj s hrvaškimi policisti. Akcijo bodo usklajevali s Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, potekala pa bo na dveh strateških lokacijah ob avtocesti A2 na obeh straneh slovensko-hrvaške meje v bližini nekdanjega prehoda Obrežje oz. Bregana.
Skupni slovensko-hrvaški poostren nadzor prometa

Slovenski policist med eno zadnjih akcij poostrenega nadzora tovornega prometa (foto: policija.si)

Policija bo v ponedeljek (27. marca) sprožila novo akcijo poostrenega nadzora prometa in sicer bodo tokrat aktivnosti potekale na Dolenjskem ter tudi v sodelovanju s hrvaškimi policisti. Akcija bo sicer krajša kot običajno, saj bo potekala le med 8. in 13. uro. V trem času bodo policisti preverjali spoštovanje prometnih predpisov na dolenjski avtocesti A2, natančneje na počivališču Zaloke v smeri proti Novem mestu.

Na območju Republike Hrvaške bodo enake aktivnosti nadzora istočasno potekale na bencinskem servisu in počivališču Gradna, približno tri kilometre od slovensko-hrvaške meje pri Bregani v smeri Zagreba. »Nadzor je posledica povečanja prevoza blaga in potnikov na omenjenem območju. Prav tako si želimo medsebojno izmenjati dobre prakse, tehniko in način dela s ciljem dodatnega izboljšanja varnosti na cestah,« so pojasnili s slovenske Policije.

Ta akcije je predvidoma posledica ukinitve mejne kontrole z vstopom Hrvaške v schengensko območje ter raznih kršitev prometnih predpisov, ki so jih slovenski policisti v zadnjih mesecih zaznali na tovornjakih in avtobusih iz tujine, ki prečkajo našo državo. Poleg tega je območje slovenske južne meje obremenjeno s prebežniki, prav tako pa je občutljivo za tihotapljenje najrazličnejših dobrin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.