Naslovnica Kronika Martinov petek in zaskrbljujoči trend zaseženih vozil

Martinov petek in zaskrbljujoči trend zaseženih vozil

Avtor: Spletno Uredništvo
Martinov petek očitno letos niso zaznamovali alkoholizirani vozniki, saj so na vsem območju Republike Slovenije pridržali le tri osebe. Tudi ta petek pa se je ponovil trend, po katerem je ob petkih največ prometnih nesreč. Prav tako se nadaljuje še bolj zaskrbljujoč trend, po katerem policisti zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov vsak teden v Sloveniji zasežejo okrog 50 vozil.
Martinov petek in zaskrbljujoči trend zaseženih vozil

Martinov petek je po prvih podatkih na slovenskih cestah minil kar trezno (foto: FB Slovenska policija)

Sicer po vsej Sloveniji že ponedeljka (7. novembra) poteka prometno-preventivna akcija, ki je postala že kar tradicionalna za obdobje Martinovanja, letos pa so jo poimenovali ‘Slovenija piha 0.0’. Več informacij o končnih rezultatih te akcije bo Policija objavila v naslednjih dneh, v vsakodnevnem statističnem pregledu zadnjih 24 ur pa so včeraj dopoldan objavili nekaj zanimivih podatkov s področja varnosti v prometu.

»Na področju prometne varnosti smo obravnavali 137 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Kranj. Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil,« je sporočila Policija.

Martinov petek torej letos niso zaznamovali pretirano alkoholizirani vozniki, saj so na vsem območju Republike Slovenije pridržali le 3 šoferje, ki so res pregloboko pogledali v kozarec. Sicer se še ne ve, koliko voznikov je prekoračilo dovoljeno mejo alkohola v krvi in vodo zato prejeli kazni, vseeno pa se je tudi drugi novembrski petek ponovil trend, po katerem je ob petkih na splošno največ prometnih nesreč med vsemi dnevi tedna.

V oči bode tudi podatek o 10 zaseženih vozilih, saj so upoštevajoč teh deset v zadnjem tednu zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov policisti skupno zaplenili 52 vozil. Kljub javnemu oglaševanju celotedenske varnostno preventivne akciji ‘Slovenija piha 0.0’ se je torej vseeno nadaljeval zaskrbljujoč trend, po katerem policisti zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov vsak teden zasežejo okrog 50 vozil.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.