Naslovnica Gospodarstvo Mars bo pomagal očuvati Zemljo

Mars bo pomagal očuvati Zemljo

Avtor: Spletno Uredništvo
Znana mednarodna gospodarska družba Mars je objavila svoj načrt za dosego ničelne stopnje neto izpustov, ki so ga poimenovali Net Zero Roadmap –. Tako naj bi do leta 20230 že prišli do 50-odstotnega zmanjšanje emisij, kar pomeni približno 15 milijonov ton ogljikovih izpustov. Ničelno stopnjo pa naj bi dosegli do leta 2050.
Mars bo pomagal očuvati Zemljo

Okolju bolj prijaznih embalaž pri Marsu zaenkrat še niso omenili, a imajo še precej časa  (foto: MARS/grayling.com)

Mars, Incorporated je globalno družinsko podjetje, ki se posveča področjem slaščic, hrane ter izdelkov in storitev za nego hišnih ljubljenčkov, zaposluje pa okrog 140.000 delavcev. Ponaša se s skoraj 47 milijardami dolarjev letne prodaje, najbolj znane blagovne znamke Marsa pa so Ben’s Original, Cesar, Cocoavia, Dove, Extra, Kind, M&M’s, Snickers, Pedigree, Royal Canin in Whiskas.

Gre torej za globalno zelo prepoznavno družbo, ki se je sedaj odločila, da bo naredila tudi nekaj pomembnega za okolje. Mars je namreč pravkar objavil akcijski načrt ničelne stopnje neto izpustov, ki so ga poimenovali ‘Net Zero Roadmap’. Ta načrt prinaša pospešitev ukrepov za doseganje ničelne stopnje neto izpustov, pri čemer je nov cilj delničarjev, da Mars že do leta 2030 v svoji vrednostni verigi prepolovi izpuste CO2.

Zato bo Mars v naslednjih treh letih namenil 1 milijardo dolarjev (!)  za spodbujanje podnebnih ukrepov. »Raziskava, ki jo je izvedlo raziskovalno podjetje Ipsos, je pokazala, da v povprečju 69 % vprašanih iz sedmih največjih svetovnih gospodarstev meni, da bi morala biti osredotočenost podjetij na boj proti podnebnim spremembam enaka ali večja kot za reševanje gospodarskih izzivov,« pa so še dodali z Marsa.

Ničelno stopnjo naj bi nato dosegli do leta 2050, na poti do tega pa imajo več vmesnih ciljev. Med njimi so prehod na 100-odstotno obnovljivo energijo, preoblikovanje dobavnih verig za zaustavitev krčenja gozdov, povečanje pobud na področju podnebno pametnega kmetijstva, optimizacija receptov, izboljšanje in optimizacija logistike ter vključevanje podnebnih ukrepov v celotno poslovanje družbe.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.