Naslovnica Gospodarstvo Mariborski Rock’n’roll okusi

Mariborski Rock’n’roll okusi

Avtor: Spletno Uredništvo
Zavod za turizem Maribor je dobil posebni znak Slovenia Unique Experiences in sicer za turistični produkt, ki spaja vrhunsko kulinariko, štajerska vina in dobro rock glasbo. Produkt se imenuje ‘Rock’n’Roll okusov’, označili pa so ga kot vrhunsko butično 5-zvezdično doživetje.
Mariborski Rock'n'roll okusi

Izvirna ideja je rodila mariborske Rock’n’roll okuse (foto: STO/Visit Maribor/slovenia.info)

Mariborski turistični delavci so tokrat dobili priznanje za izviren produkt, ki se imenuje ‘Rock’n’Roll okusov’. Zavod za turizem Maribor je bil namreč nagrajen z označbo ‘Slovenia Unique Experiences’ (‘Edinstvena doživetja Slovenije’) za to originalno ponudbo, ki so jo označili kot butični 5-zvezdični produkt, spaja pa lokalne mariborske znamenitosti, vrhunsko eno-gastronomijo in kakovostno rock glasbo.

»Katere komade bi prepevala vrhunska štajerska vina, če bi bila ustekleničene rock zvezde? In kaj posluša najbolj rockerski top chef Maribora? Doživi usodno kombinacijo okusov in glasbe na čisto pravi rock’n’roll turi. Maribor, ki je bil že v 60. letih uporniška prestolnica rocka, zagotovo odkriješ v novi luči. Na krožnikih, v kozarcih in v srcu, kamor zbada dobri stari rock,« pravijo na Visit Maribor.

Produkt ‘Rock’n’Roll okusi’ je sicer organizirano interpretativno vodeno doživetje, ki se v štajerski prestolnici začne z obiskom Hiše Stare trt in najstarejše trte na svetu. Sledijo obisk kavarne HI KO FI, ogled razstave ‘Vino naše vsakdanje’ z vključeno interaktivno mizo, vinska degustacija v vinoteki LeVino, ogled kreativnega središča za alternativne umetnosti GT22 in za konec še obed v restavraciji MAK.

S Slovenske turistične organizacije pa so še pojasnili, da ‘Edinstvena doživetja Slovenije’ sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences, podpirajo promocijo zelene butične Slovenije in blagovne znamke ‘I feel Slovenia’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.