Naslovnica Šport Košarkarji pred SP z Grčijo, najbrž tudi s Španijo in ZDA

Košarkarji pred SP z Grčijo, najbrž tudi s Španijo in ZDA

Avtor: Spletno Uredništvo
S Košarkarske zveze Slovenije te dni prihajajo zelo zanimive novice, ki pred letošnjim svetovnim prvenstvom napovedujejo pestro poletno reprezentančno dogajanje. Slovenska članska reprezentanca se bo namreč v Stožicah pomerila z Grčijo, poleg tega pa utegne v Španiji nastopiti na vrhunskem turnirju z domačini in z reprezentanco ZDA.
Košarkarji pred SP z Grčijo, najbrž tudi s Španijo in ZDA

Napovedni plakat prestižne pripravljalne tekme, ki bo v Stožicah na sporedu bv sredo, 2. avgusta letos (foto: FB KZS)

S Košarkarske zveze Slovenije so najprej oznanili, da se bo med poletnimi pripravami za svetovno prvenstvo naša moška članska reprezentanca dvakrat srečala z izbrano vrsto Grčije. Prva pripravljalna tekma bo 2. avgusta v ljubljanski dvorani Stožice, nato pa se bosta ekipi 4. avgusta pomerili še v atenski Oaki. Košarkarski zvezi Slovenije in Grčije sta uradni dogovor za igranje teh dveh pripravljalnih tekem dosegli med novoletnimi prazniki.

»Z nekdanjim grškim reprezentantom Nikosom Zisisom, ki danes opravlja vlogo vodje reprezentance, smo se vse podrobnosti dogovorili v nekaj dneh. Čakamo na potrditev turnirja v Španiji z domačo in z ameriško zasedbo, poleg tega pa si na domačem parketu želimo odigrati še eno do dve pripravljalni tekmi in zvestim navijačem ponuditi vrhunsko košarko,” je pojasnil Radoslav ‘Rašo’ Nesterović, generalni sekretar KZS.

Sicer Nesterovića v Grčiji nekateri danes še vedno bolje poznajo pod priimkom Makris, saj je tam v devetdesetih letih prejšnjega stoletja igral za solunski PAOK in sicer kot naturalizirani Grk. Velja pojasniti, da je naval naturalizacij tujih košarkarjev v Grčiji že leta 1986 s prestopom iz Olimpije sprožil nekdanji slovenski selektor Slobodan Subotič, ki je najbrž edini iz množice kasneje naturaliziranih imel resnične grške prednike.

Popoln načrt priprav slovenske članske reprezentance in vsi pripravljalni tekmeci pa bodo znani šele nekaj dni po opravljenem žrebu skupin za SP, ki se bo odvil 29. aprila v filipinski Manili. SP bosta poleg v prestolnice Filipinov gostili še Indonezija (Džakarta) in Japonska (Okinava).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.