Naslovnica Gospodarstvo Luka Koper z naložbami za ohranitev primata v Sredozemlju

Luka Koper z naložbami za ohranitev primata v Sredozemlju

Avtor: Spletno Uredništvo

 Iz edinega slovenskega tovornega pristanišča nenehno prihajajo podatki o pozitivnih gospodarskih trendih. V zadnjih dneh pa poročajo predvsem o novih naložbah v avtomobilski terminal in o podaljšanju prvega pomola, kar bo Luki Koper pomagalo ostati med najpomembnejšimi pristanišči celotnega Sredozemlja. 

  Koprski terminal za avtomobile je že sedaj med največjimi daleč naokrog (foto: luka.kp.si)

  

Luka Koper je že v vrhu avtomobilskih terminalov v Sredozemlju, kmalu pa bo še razširila svoje zmogljvosti. Pravkar sta v pristanišču dve gradbišči, a se jima bo kmalu pridružilo še tretje. Izbor izvajalca del za izgradnjo garažne hiše oziroma za izvedbo druge A faze skladiščnega objekta za avtomobile je namreč pred kratkim postal pravnomočen. Nova garažna hiša bo imela zmogljivost 6.000 parkirnih mest, kar bo omogočilo povečanje letnega pretovora vozil za okoli 162.000 avtomobilov.

“Z izgradnjo garaže bomo ustregli čedalje večjemu povpraševanju strank po pokritih skladiščnih površinah, hkrati pa bomo povečali enkratno skladiščno kapaciteto in izboljšali interno logistiko pri pretovoru avtomobilov. Sicer pa sta v sklopu povečanja zmogljivosti avtomobilskega terminala v teku še dva projekta: izgradnja priveza za ro-ro ladje (ladje za prevoz vozil) v tretjem bazenu in nova skupina železniških tirov v zaledju tretjega bazena,” pravijo v Luki Koper. 

Garažno hišo bo gradilo podjetje GIC GRADNJE d.o.o. s poslovnim partnerjem PRO – CONCRETE d.o.o. Avtomobilski terminal Luke Koper je sicer v minulih letih postal eden najpomembnejših v Evropi, obenem pa je en največjih v celotnem Sredozemlju. Po podatkih iz leta 2018 pa je koprska Luka še vedno med prvimi tremi evropskimi pristanišči v Sredozemlju, kar je predvsem glede na konkurenco večjih mest Španije, Grčije, Italije in Francije odličen dosežek.  

Že konec julija pa so v vodah pred Koprom z vgradnjo testnih pilotov pričeli s podaljšanjem prvega pomola Luke, kar bo zagotovilo nadaljnji razvoj, povečalo mednarodno konkurenčnost pristanišča in zagotovilo ohranitev primata tudi med kontejnerskimi terminali v severnem Jadranu. Dolžina prvega pomola bo na južni strani, ki je namenjena pretovoru kontejnerjev, dosegla kar 695 metrov. Celotna investicija naj bi bila zaključena leta 2021 in bo tedaj zagotovila letno kapaciteto kontejnerskega terminala najmanj 1,5 mio TEU (kontejnerskih enot) letno.

Podaljšanje prvega pomola je ključen strateški projekt Luke Koper d.d., saj poleg naložb v infrastrukturo vanj sodijo še nabava novih dvigal, strojev in druge potrebne opreme. Državna družba bo tako samo v posodobitev in povečanje kontejnerskega termina vložila skupaj okoli 235 mio evrov. Za to naložbo je pridobila tudi evropska sredstva v skupni višini 6 mio evrov, in sicer v okviru projekta NAPA4CORE iz programa Instrument za povezovanje Evrope.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.