Naslovnica Šport Ljubljana je to poletje prestolnica svetovne odbojke

Ljubljana je to poletje prestolnica svetovne odbojke

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko je minuli konec tedna Ljubljana gostila svetovno serijo odbojke na mivki, se sedaj pozornost že obrača proti svetovnemu prvenstvu za moške, ki ga bo prestolnica Slovenije gostila med 26. avgustom in 7. septembrom.
Ljubljana je to poletje prestolnica svetovne odbojke

Slovenska članska odbojkarska reprezentanca se je danes vrnila na priprave za SP (foto: ozs.si)

Ljubljana je v zadnjih dneh gostila turnir svetovne serije v odbojki na mivki Beach Pro Tour Futures, kjer sta se slovenki Tjaša Kotnik in Maja Marolt presenetljivo prebili v finale. Tam sta ju po razburljivih treh nizih z 2:1 porazili Kitajki Zhu Lingdi in Wang. V moški konkurenci sta se zmage veselila Argentinca Amieva in Adeiro, ki sta bila z 2:1 v setih boljša od belgijskih bratov Vandecaveye.

Sedaj se pozornost ljubiteljev odbojke že obrača proti svetovnemu odbojkarskemu prvenstvu za moške, ki bo v Ljubljani potekalo med 26. avgustom in 7. septembrom. Na najbolj prestižnem odbojkarskem tekmovanju, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIBV, bo Slovenija gostila kar 16 od 24 najboljših reprezentanc sveta, oziroma bo Slovenija na tem SP v prvem delu gostila štiri skupine (Poljska pa še preostali dve skupini).

Slovenska reprezentanca pa se bo v skupinskem delu najprej pomerila s Kamerunom, Francijo in Nemčijo. Sicer bi moralo biti letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji, a so ji zaradi mednarodnih sankcij odvzeli organizacijo dogodka ter ga nato zaupali Sloveniji in Poljski. Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) pa so napovedali še poseben promocijski dogodek za SP. V torek 16. avgusta bo namreč na reki Ljubljanici v središču prestolnice na sporedu prvo državno prvenstvo v odbojki – na vodi!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.