Naslovnica Gospodarstvo Lidl bo Evropo zalagal tudi prek Kopra

Lidl bo Evropo zalagal tudi prek Kopra

Avtor: Spletno Uredništvo
Luka Koper je pravkar vzpostavila sodelovanje z novim ladjarjem. Gre za podjetje Tailwind Shipping Lines, ki je hčerinska družba družbe Lidl.
Lidl bo Evropo zalagal tudi prek Kopra

Prihod prve Lidlove kontejnerske ladje v Koper (foto: Luka Koper/Kleva films)

Po vse večjih težavah z dobavo blaga prek svetovnih morskih poti so se letos v znani trgovski družbi Lidl odločili, da sami prevzamejo del dobave za svoje trgovine. Tako so letos ustanovili lastno ladjarsko podjetje Tailwind Shipping Lines. Cilj je bil zmanjšati zamude pri dobavi svojih artiklov, se izogniti vse višjim cenam prevoza in hkrati zmanjšati čas dostave naročenega blaga. Lidl pa ni izgubljal časa, hitro je nakupil ladje in posel je že stekel.

»V soboto, 20. junija 2022, je v Luko Koper prvič priplula ladja Talassa kontejnerskega ladjarja Tailwind Shipping Lines. Gre za novega ladjarja, ki je s floto štirih kontejnerskih ladij na tržišču prisoten od junija letos. Nova direktna kontejnerska ladijska linija Evropo povezuje s tremi kitajskimi pristanišči. Kot edino pristanišče v Jadranu je v rotacijo vključen Koper,« so jedrnato sporočili z Luke Koper.

Gre torej za pomembno poslovno pridobitev za koprsko pristanišče, saj je podjetje Lidl del skupine Schwarz, ki hkrati velja za največjo trgovsko družbo za prodajo na drobno v Evropi in četrto največjo tovrstno gospodarsko družbo na svetu. Prihod ladjarja Tailwind Shipping Linesv Koper pa pomeni, da bi se lahko v naslednjih letih pretovor skozi edino slovensko tovorno pristanišče še bistveno povečal.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.