Naslovnica Gospodarstvo Letos se napoveduje rekorden obisk turističnih križark

Letos se napoveduje rekorden obisk turističnih križark

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz Luke Koper so v zadnjih dneh prišle tri novice. Koprsko pristanišče je obiskal japonski ambasador v Sloveniji, na obisk sta že dan po Planici prišli slovenska ženska in moška skakalna reprezentanca, Luka Koper pa se je na Floridi predstavila na največjem sejmu potniškega ladijskega turizma na svetu – ‘Seatrade Cruise Global 2023’.
Letos se napoveduje rekorden obisk turističnih križark

Slovenska delegacija na sejmu Seatrade Cruise Global 2023 (foto: luka-kp.si)

Že dan po skakalnem spektaklu v Planici sta Luko Koper obiskali slovenska ženska in moška skakalna reprezentanca v zasedbi Nika Križnar, Ema Klinec, Maja Vtič, Nika Prevc, Katra Komar, Timi Zajc, Anže Lanišek, Domen in Peter Prevc, Lovro Kos ter tudi vodstvo reprezentance na čelu s predsednikom panoge smučarskih skokov in nordijske kombinacije Borutom Mehom. Orlice in orli so pozdravili zaposlene v upravi in v operativi.

Pred tem pa so na prvem uradnem obisku v Luki Koper gostili veleposlanika Japonske v Sloveniji Hiromichija Matsushimo in gospodarskega atašeja Hiroakija Kawakamija. Japonsko tržišče je namreč eno izmed prioritetnih potencialnih tržišč za Luko Koper predvsem na področju kontejnerjev in vozil. Lani so v Kopru pretovorili preko 300.000 ton različnega tovora za Japonsko, od tega okrog 20.000 kontejnerskih enot in 22.000 vozil.

Posebna delegacija Luke Koper pa se je v zadnjih dneh v Miamiju v ZDA udeležila tudi največjega sejma potniškega ladijskega turizma na svetu ‘Seatrade Cruise Global 2023‘, kjer so Slovenijo zastopali še Slovenska turistična organizacija (STO), Mestna občina Koper, Turistično združenje Portorož ter podjetja Atlas Express, Jadroagent International, Nomago, Centralog in Istranka Tours.

»Letošnje leto bo Kopru prineslo nov rekord, zaenkrat je že potrjenih 81 prihodov potniških ladij z več kot 125.000 potniki. Ob prihodu v Koper bodo turistični delavci pripravili več kot dvajset različnih programov – izletov po slovenski Istri, pohodov, kolesarskih tur, kulinaričnih doživetij in ogledov slovenskih znamenitosti,« so napovedali z Luke Koper in dodali, da ima pristanišče zaradi kakovostnega servisa in pestre turistične ponudbe že visok ugled med svetovnimi ladjarji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.